Igor Marić potpisao za Zadar 08.09.2016.

Potpisan jednogodišnji ugovor

Igor Marić i službeno je novi igrač Zadra. S iskusnim, 31-godišnjim šuterom dogovorena je jednogodišnja suradnja.

Marić je zadnje dvije godine igrao za slovačku Prievidzu, s kojom je prošle sezone osvojio naslov prvaka, a u prosjeku je postizao 14 poena, 5,7 skokova te 2,1 dodavanja po utakmici u slovačkom domaćem prvenstvu. Prethodno je igrao u Dubravi, Zaboku i Svjetlosti, te slovenskim klubovima Šentjuru i Mariboru.

- Zadovoljni smo što smo se uspjeli dogovoriti s Marićem. On je značajno pojačanje za nas. On je igrač energije koji voli raditi, voli trenirati i njegovo iskustvo bit će od velike koristi našoj mladoj momčadi. Očekujemo da će poboljšati našu igru i dati primjer ostalim igračima. Po prirodi je dobar šuter, pun je samopouzdanja što se vidjelo u ogledu s Jollyem kad je ubacio 25 koševa, od čega 5 trica, rekao je sportski direktor Zadra Branko Skroče, koji je najavio mogući dolazak još barem jednog igrača u redove Zadra do početka sezone.

Nakon 87-79 pobjede protiv šibenskog Jollya na pripremnom ogledu igranom sinoć na Višnjiku, Zadar u subotu gostuje kod Krke u Novom Mestu, a u utorak igra uzvratni ogled s Jollyjem u Šibeniku.

Sponzori