Zadar u polufinale Kupa preko Dubrave 14.01.2011.

Prva pobjeda novog trenera Bujana

Košarkaši Zadra pobjedom nad Dubravom rezultatom 73-88 priključili su se Zagrebu i Cedeviti koji su već osigurali sudjelovanje u polufinalu domaćeg Kupa Krešimira Ćosića.

Bila je to i prva pobjeda novog trenera Tihomira Bujana, čije su igrače domaćini iz Dubrave dobro namučili. Krenuli su Zagrepčani hrabro od početka, branili se i napadali što je rezultiralo njihovom prednošću nakon prvih dvadeset minuta. Bilo je 40-38.

zadrani su ipak podigli ritam u nastavku, domaćini su bivali sve umorniji, a zadar preko Vladovića, Marčinkovića i Ivanova došao do značajnije prednosti. Tek kada je višak od 10 i više koševa bio na zadarskoj strani mogli su gosti računati na pobjedu koja ih je odvela u poluzavršnicu Kupa.

Prve minute u dresu zadra upisao je i Jurica Žuža, a kod Zadra prvi strijelac bio je Brandon Brown sa 20 koševa. Kod domaćina Bašić je upisao 22 poena.

Nakon Kup utakmice u češkom Nymburku Zadrane u subotu očekuje utakmica 17. kola regionalne lige protiv istoimenog domaćina. Nakon Češke, putuju u Rusiju u goste Lokomotiv Kubanu u sklopu 1. kola drugog kruga Eurochallenge natjecanja.

Sponzori