Pobjeda za kraj u Eurokupu 13.01.2010.

Svoj dan sa sedam pogođenih trica imao je Damir Rančić

Zadrani su u 6. kolu Eurokupa očekivano slavili na domaćem terenu u utakmici bez rezultatskog značaja za obje momčadi. Tek je prva četvrtina bila neizvjesna, da bi u nastavku susreta domaćini prebacili u brzinu više i na kraju ostavili goste iz Litve na -23. Tako je Zadar svoj europski put u ovoj sezoni okončao osvojivši 3. mjesto u skupini C.

Gosti su se u početnim minutama bolje snašli, vode s 5-8 koševima raspoloženog Šikšniusa. Zadar brzo hvata priključak, preuzima vodstvo koje više nije ispuštao. U prvih deset minuta dobro je reagirao Boisa koji upisuje 8 koševa. Prva dionica završava izmjenom trica s obje strane, a rezultat je bio 30-26.

Do prvog dvoznamenkastog vodstva Zadar dolazi tricom Rančića za 38-28, i od tada prednost domaćih samo raste. Drugu dionicu obilježio je Trent Plaisted, koji pogađa, blokira i skače. Prve koševe upisuju Batur i Marčinković a u 16. minuti prednost odlazi i na +26. Zadrani su precizni za tri poena, po dva puta pogađaju Stipčević i Rančić, a prvi dio zaključio je Šikšnius tricom u zadnjoj sekundi s polovice terena. Rezultat je bio 66-39.

Na početku drugog poluvremena probudio se entuzijazam kod gostiju koji nastavak otvaraju serijom 12-2. Razigrali su se Low i Kuzminskas, te se uspijevaju približiti na 74-61. Time out Zadra dovodi stvari na svoje mjesto, prednost domaćina ponovo raste i Ružić s tricom zatvara treću četvrtinu za 85-63.

U zadnjoj dionici oduševio je Damir Rančić koji pogađa četiri trice, po jednu dodaju još Perić i Downs a susret je rutinski priveden kraju. Na kraju je bilo visokih 110-87.

 Utakmica je bila riješena već na poluvremenu, napravili smo veliku razliku, pogodili sve i došli do +30. Teško je bilo nastaviti s velikim motivom, drugo poluvrijeme nije bilo najbolje ali odigrali smo korektno do kraja- zaključio je Zmago Sagadin.

 Gostujući trener Sireika Antanas ne snalazi se dobro s engleskim jezikom, ali je ipak uspio objasniti kako se ni njegova momčad nije snalazila u Zadru.

 Nakon zadnje utakmice shvatili smo da je naš nastup u Eurokupu završen. U ovoj utakmici nismo bili spremni za obranu, druga četvrtina je bila katastrofalna i to se vidjelo i na rezultatu- kratak je bio Sireika.

 

Prvo ime kod Zadra bio je Damir Rančić s 25 poena, od čega 7 trica iz 11 pokušaja. Odličan je bio i Trent Plaisted s 16 koševa. Kod gostiju raspoložen je bio Šikšnius s 20 ubačaja.

Zadrani se nakon ove utakmice mogu potpuno posvetiti regionalni obavezama. U subotu s početkom u 18 sati gosti su Cedeviti u sklopu 16. kola NLB lige.

Galerija: Zadar - BC Siauliai

Sponzori