Protiv Cedevite odlučivat će obrana 15.01.2010.

Što će donijeti treće ovosezonsko gostovanje u Zagrebu?

Košarkaši Zadra ovogodišnji nastup u Eurokupu zaključili su uvjerljivom pobjedom nad litavskim Siauliaiem i sad se okreću regionalnim obavezama. U subotu u 18 sati očekuje ih gostovanje u Sutinskim Vrelima protiv domaćina Cedevite u slopu 16. kola NLB lige. Zagrebačka momčad završila je svoj nastup u Eurochallenge kupu gdje su poput Zadra u Eurokupu ostali bez drugog kruga. U NLB ligi Cedevita trenutno zauzima 9. mjesto na ljestvici s omjerom od šest pobjeda i devet poraza. Igrači trenera Slobodana Subotića dobro su namučili Zadar u prvom dijelu sezone kada su na Višnjiku bili blizu pobjede. Rezultat je na kraju bio 89-85 za Zadar. Sadašnja momčad dosta je drugačije od one postave koja je igrala u Zadru ove jeseni.

 

 Cedevita je nama vrlo dobro poznat protivnik, ekipa s kojom ćemo se sigurno još susretati. Pratimo što se s njima događa isto kao što i oni sigurno prate nas u stopu. Cedevita je u odnosu na prvu utakmicu napravila veliki korak unaprijed, doveli su Marina Baždarića, vrlo kvalitetnog i iskusnog igrača. Oni su u ovom trenutku jača momčad nego što su bili prije tri mjeseca, igraju doma i teret favorita je na njihovoj strani. Mi smo željni pobjeda u gostima i pripremili smo se dobro. To neće biti nimalo lako. Cedevita ima zvučnu petorku, i dobre zamjene s dobrim napadačima. Ključ će biti dobra obrana, kontrola skoka i miran napad – rekao je trener Zmago Sagadin.

 

Cedevita je ovogodišnji debitant u NLB ligi, a već se mogu pohvaliti pobjedama protiv pretendanata na Final four. U svojoj su dvorani do sad bili bolji od Crvene zvezde i Hemofarma, što poziva na oprez.

 Mi ćemo dati sve od sebe u ovoj utakmici. Sad kad smo ispali iz Eurokupa maksimalno ćemo se koncentrirati na regionalnu ligu. Svaka je utakmica je vrlo bitna. Prva prilika nam je Cedevita, svi smo jako motivirani. Nadam se da ćemo od sad puno bolje igrati na gostovanjima- svlačionicu je u najavi utakmice predstavljao Vladimer Boisa.

 U momčadi Zadra nekih težih ozljeda nema, izvan stroja samo je Marino Šarlija koji ima problema s leđima. Još ne trenira i očekuje ga specijalistički liječnički pregled. A svoje prve minute u dresu Zadra mogao bi dobiti i najnoviji igrač Miro Bilan koji se priključio momčadi proteklog tjedna.

Sponzori