S Cedevitom u borbu do zadnje sekunde 11.01.2014.

Šesnaesto kolo ABA lige

Večeras u 21 sat košarkaši Zadra će u Domu sportova odmjeriti snage s Cedevitom, trećeplasiranom momčadi ABA lige.

Izuzev utakmice Kupa Krešimira Ćosića protiv Kaštela, Zadrani se nalaze u mini-seriji poraza, budući da su ih u ABA ligi upisali tri u nizu, dok je Cedevita pak u jako dobrom tonusu, s čak šest pobjeda u nizu, što u ABA ligi, što u Eurokupu.

Uoči večerašnje utakmice trener Hrvoje Vlašić moći će računati na sve igrače u svom rosteru osim kapetana Ive Ivanova, dok će Cedeviti nedostajati njihov najbolji igrač Nolan Smith. Međutim, Cedevita je ekspresno reagirala i ozlijeđenom Smithu dovela zamjenu u liku Josha Selbyja.

Utakmicu protiv zagrebačke Cedevite najavio je trener Hrvoje Vlašić:

"Cedevita je jedna od najboljih momčadi ABA lige, a dobro im ide i u Eurokupu. Vidljivo je da su ove godine sasvim drugačija momčad nego što su bili prethodnih sezona. Dobro su pokriveni na svim pozicijama, odlično trče i brane reket. Baš zato je naša jedina šansa protiv njih biti agresivan i ući u veliku borbu do zadnje sekunde."

Nekoliko riječi o večerašnjem susretu kazao je i miljenik zadarske publike Jusuf Nurkić:

"Mislim da, ako uspijemo zaustaviti Sobina na dodavanjima i Šutala na šutu, imamo velike šanse dobiti lagano utakmicu. No, ako se razigraju Prostran, Šutalo i Sobin, mislim da ćemo imati problema s njima."

Prijenos susreta možete pratiti na programu HRT-a.

Sponzori