Zadar ostao bez drugog kruga Eurokupa 05.01.2010.

Aris i Hapoel iz C skupine odlaze u drugi krug

Porazom u Solunu Zadrani su zatvorili vrata prolazu u drugi krug Eurokupa. Grci su u svojoj dvorani slavili rezultatom 73-67 i tako sebi osigurali prvo mjesto u C skupini i bezbrižnu utakmicu 6. kola. Zadar će u posljednjem ovosezonskom nastupu u euronatjecanju ugostiti momčad Siauliaia i pokušati barem pobjedom zaključiti sezonu u Europi.

Loš šut za tri poena, loše izvođenje slobodnih bacanja i dosta promašenih otvorenih šuteva bilo je više nego dovoljno za poraz u Grčkoj.

 U grotlu solunske dvorane Zadrani su u susret ušli čvrsto i koševima Stipčevića i Cara došli do početnog vodstva. Aris je brzo uhvatio priključak poenima Clarka i Bettsa, a prvu je dionicu košem zaključio Hrvoje Perić za minimalno vodstvo Zadra 19-20.

Sljedećih deset minuta optimistično otvara Rančić s tri poena, pridružuje mu se Ružić, i nakon nekoliko dobrih poteza Zadar ulazi u seriju pogrešaka, Aris bježi na 31-26, uskoro i na 41-33 prije odlaska na poluvrijeme.

Odmor je dobro došao Zadranima koji na otvaranju treće dionice ulaze u seriju, dižu obranu što se odmah osjetilo na rezultatu. Precizni su Perić, Car i Boisa koji postiže 4 koša i brzo je na semaforu svijetlilo izjednačenje 41-41. Ponovo se gostima događa serija pogrešaka, promašuju otvorene šuteve što je Aris znao iskoristiti. Richardson pogađa dvije trice i domaćini odlaze na 53-42, prednost samo raste do najvećih +16 .

Zadar se ipak ne predaje, radi seriju 1-14 pa minutu i 45 sekundi prije kraja dolaze na 70-67. Aris u svom sljedećem napadu gubi loptu, a Zadranima u tim trenucima nedostaje hrabrosti za šut za tri poena. Lopta ide od jednog do drugog, da bi na kraju završila u rukama Hrvoja Perića koji radi prekršaj u napadu. Slobodnim bacanjima domaćini zaključuju pobjedu koja im je osigurala drugi krug Eurokupa.

Prvo ime kod zadra bio je Hrvoje Perić s 13 koševa, Rok Stipčević postigao je 11, Vladimer Boisa i Damir Rančić dodali su po 10. Domaćine je predvodio Aaron Miles sa 16 koševa.

Zadrani se sad mogu okrenuti regionalnom natjecanju, gdje ih u subotu očekuje utakmica 15. kola. U Krešinoj dvorani dočekuju momčad Radničkog.

Galerija: Aris - Zadar

Sponzori