Oprezno i protiv posljednjeplasirane Bosne 27.11.2009.

Bosna se pojačava

Subotnjom utakmicom protiv Bosne u sklopu 10. kola NLB lige košarkaši Zadra završavaju mini ciklus utakmica na domaćem parketu. Učinak je polovičan – pobjeda protiv NLB ligaša FMP-a i poraz na otvaranju Eurokupa protiv Arisa. Posljednjeplasirana Bosna iz Sarajeva nakon 9 odigranih kola uvjerljivo je posljednja na ljestvici s omjerom 1 – 8. Posljednji poraz doživjeli su u svojoj dvorani. U 9. kolu bolji od njih bio je Hemofarm iz Vršca rezultatom 72-82.

  • U posljednje vrijeme Bosna se pojačava, doveli su američkog razigravača Donalda Copelanda, iskusnog šutera Feliksa Kojadinovića i Gorjana Radonjića, to su tri igrača s kojima žele nekog negdje iznenaditi. Mi im nećemo priuštiti da iznenade nas, zato se pripremamo kao za svakog drugog protivnika. Spomenuta trojka je udarni dio Bosne, tu su još šuter Šehović, imaju visinu u centrima Bajiću, Hajriću i Zimiću, tako da mogu parirati i pod košem i izvana. Tražit će negdje spasonosne bodove, jer se objektivno bore za niske pozicije – tako je svog idućeg protivnika opisao trener Zadra Zmago Sagadin.

U redovima Zadra nema većih problema sa ozljedama. Na prijepodnevnom treningu pošteđen je bio Micah Downs koji ima problema sa starom ozljedom gležnja. Ipak njegov nastup u subotnjoj utakmici neće biti upitan. Vedrana Morovića još uvijek muči ozljeda prsta iz prošlog tjedna. Pokušava igrati, ali još uvijek teško hvata loptu, pa nije izgledno da bude u sastavu koji će se suprotstaviti Bosni. Bit će pošteđen do nedjelje kad bi trebao početi igrati kako bi se spremio za nastup u Litvi. U sastav se vraća Marino Šarlija, koji bi uz Ivana Batura, prema najavi trenera Sagadina trebao dobiti nešto više minuta u utakmici protiv Bosne.

Sponzori