Zadar izgubio u Sarajevu 07.03.2010.

Bosna korak naprijed, Zadar korak unazad

23. kolo regionalne lige donijelo je Zadranima neugodan poraz od posljednjeplasirane Bosne, koja se bodovima iz ovog susreta pomaknula sa samog dna ljestvice. Za Zadrane poraz je značio korak prema dolje, i sada s omjerom 11-12 zauzimaju 8. mjesto.

Malo tko se nadao porazu u olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu. Upornost se isplatila igračima Bosne koji su na koncu slavili rezultatom 87-83.

Zadar je u Sarajevo stigao bez ozljeđenih Boise i Stipčevića koji je svoju momčad pratio iz publike. Zadar se mučio od samog početka utakmice, bitka je bila ravnopravna kroz čitavo prvo poluvrijeme koje je završilo vodstvom domaćina 43-40.

Ni u nastavku nije bilo promjena. Bosni se otvorio šut za tri poena, zadarska obrana puštala je na sve strane što je rezultairalo i najvećim zaostatkom od 10 koševa. Bilo je 61-51. Zadar se vratio u igru serijom Morovića i Perića a u 35. minuti slobodnim bacanjima Bilana dolaze do izjednačenja pa i vodstva od 76-74. Bosna se nije predavala, radi sreiju 5-0 i prednsot uspijevaju sačuvati do samog kraja. Svoju petu prvenstvenu pobjedu su potvrdili slobodnim bacanjima za konačnih 87-83.

Čestitam Bosni jer je zaslužila pobjedu više od nas. Želju i htijenje je materijalizirala na domaćem parketu. Odlučio je šut za tri poena. Za razliku od domaćina, nismo se nikako mogli probuditi, razdrmati. Osim dalekometnog šuta nedostajala nam je i tranzicija. Vidjelo se da se Bosna odlično pripremila za susret s nama- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

U redovima Zadra najučinkovitiji su bili Hrvoje Perić s 18 koševa i 10 skokova i Vedran Morović s 15 koševa. U sljedećem kolu na Višnjik stiže Budućnost iz Podgorice.

Sponzori