Pobjedom vratiti poljuljano samopouzdanje 13.03.2010.

Preživjeti NLB ligu pa se okrenuti domaćem prvenstvu

Nakon neugodnog poraza u Sarajevu, pred košarkašima Zadra je utakmica 24. kola regionalne lige. Na Višnjiku gostuje podgorička Budućnost. Crnogorska momčad u prvom je dijelu prvenstva zadala Zadranima poraz, u Podgorici su bili bolji za 17 koševa.

 Oni godinama igraju s istim trenerom i razvili su prepoznatljivu igru. To je odlično šposložena momčad i zaslužili su biti jedan od kandidata za Final four. Imaju tri kvalitetna šutera koji svi mogu igrati pik and roll, tu je i centar Dragičević koji igrom leđima može stvoriti velike probleme obrani. Igraju izuzetno agresivno a svaki propust u obrani kažnjavaju tricom, što su radili i u prvoj utrakmici sa Zadrom. Moramo biti na to spremni i stalno biti na oprezu- opisao je svog sljedećeg protivnika trener Danijel Jusup.

 Osvrnuo se zadarski trener i na psihološko stanje u svojoj momčadi, uzdrmanoj nizom poraza.

 U ekipi vlada nesigurnost i nemir radi loših rezultata. Činjenica je da smo gubili uglavnom na gostovanjima i to u neizvjesnim završnicama. Treba preživjeti regionalnu ligu do kraja a on da u Prvenstvu Hrvatske pokazati što znamo i možemo. Očekujem da će nas u ovoj utakmici izviždati, ali s tim se treba nositi jer smo to i zaslužili. Moramo napraviti svoje i pokušati navijače vratiti iza momčadi borbom na terenu- rekao je Jusup.

 U momčad se nakon ozljede vraća Rok Stripčević, dok će se o nastupu Vladimera Boise odlučiti na treningu prije utakmice. Svi ostali spremni su za susret.

Sponzori