Mladi Zadrani maksimalno iskoristili svoje minute 29.11.2009.

Ekipa već danas kreće na put prema Litvi

Visokoj pobjedi protiv Bosne posebnu su draž dale posljednjih 5 minuta utakmice kada su na parketu bili redom Zadrani: Rok Stipčević, Ivan Batur, Marino Šarlija, Pavle Marčinković i Jure Škifić. Rok je već iskusni prvotimac s velikom minutažom u svakoj utakmici, dok je potonja četvorka svoje minute protiv Bosne više nego dobro iskoristila. Zajedno su postigli 37 koševa, a Jure Škifić bio je i prvi strijelac Zadra koji je u 23 minute provedene na terenu postigao 15 poena, od čega 3 trice iz tri pokušaja.

Odlično smo otvorili utakmicu i svi smo pridonijeli ovoj pobjedi.  Dobro smo se pripremili za Bosnu, što se vidjelo u našoj obrani a i napad je savršeno funkcionirao. Izgledalo je lako, ali Bosna nam nije dozvoljavala da dođemo do lakih poena. Morali smo raditi za svaki koš protiv tvrde sarajevske momčadi. Pobjeda je iza nas, sad se okrećemo Eurokupu – rekao je Škifić.

Pavle Marčinković u igri je bio 10 minuta, što mu je bilo dovoljno za 7 poena. S tricom je zaključio pobjedu svoje momčadi i postavio konačan rezultat 104 – 54.

Bosna je stigla u oslabljenom sastavu pa smo i mi mlađi dobili priliku. Dobro smo reagirali svi i zahvaljujem suigračima, bili smo potpora jedan drugome i kad se tako igra odmah smo sigurniji na terenu – komentirao je nastup mlade zadarske postave Pavle.

Ivan Batur u igru je ušao u prvoj četvrtini, i odmah pogodio tricu. I u drugoj dionici bio je dobar, dodao još jednu tricu i četiri koša za ukupnih 10 pogodaka na utakmici. Marino Šarlija u igri je proveo posljednjih 7 minuta susreta i upisao se u strijelce s 5 postignutih pogodaka.

Zadarski itinerar prema Litvi

Naši igrači nisu imali puno vremena za uživanje u pobjedi protiv Bosne koja je bila melen na ranu poraza protiv Arisa. Već danas (nedjelja) slijedi odlazak na dugo putovanje u Litvu. Nakon popodnevnog treninga, odlaze u Zagreb gdje će noćiti prije leta za Beč. Iz austrijske prijestolnice putuju u Rigu, te na koncu do Siauliaia, glavnog grada sjeverne Litve, gdje u utorak s početkom u 18.15 protiv domaćina igraju susret 2. kola Eurokupa.

Sponzori