Bosna ostavljena na 50 koševa razlike 28.11.2009.

10. kolo NLB lige

Zadrani su s 50 koševa prednosti uvjerljivo pobijedili blijedu sarajevsku Bosnu. Rezultat je na kraju glasio 104 – 54, a najveći dobitak utakmice izvrsna je partija domaćih mladih snaga. Posljednjih pet minuta na terenu je provela zadarska petorka a u strijelce su se na koncu upisali svi za šestu pobjedu u regionalnom natjecanju.

Već poslije prvih deset minuta pobjednik se znao. Nakon početnih pogrešaka obje momčadi, Zadrani preuzimaju sve konce igre u svoje ruke. S dvije trice u susret ulazi Rok Stipčević, koševima ga prate Perić i Ružić, tricu dodaje i Boisa. Tri minute prije kraja prve dionice Zadar već ima znatnu prednost pa trener Sagadin na parket šalje Škifića i Batura koji odmah pogađa za tri poena. Nakon prvih deset minuta rezultat je bio 22-13 za Zadar.

Sljedećih deset minuta maksimalno je iskoristio mladi Ivan Batur. Pogađa još jednu tricu i pokazuje kako Zadar definitivno može računati na njega. Rančić je tri puta precizan za tri poena, a gledatelji su mogli uživati u atraktivnoj igri- zakucavali su i blokirali Perić i Plaisted, a poluvrijeme je tricom zaključio Škifić za 54 -24.

Pobjedom nad Bosnom košarkaši Zadra zaokružili su mini ciklus od 3 domaće utakmice. One regionalne završili su pobjedom, dok je prvi poraz na domaćem terenu upisan od Arisa na otvaranju natjecanja u Eurokupu. Sljedeće kolo NLB lige Zadrani će odraditi u Podgorici u gostima kod Budućnosti u subotu, 5. prosinca. Prije toga, u utorak ih očekuje drugi europski ispit u dalekoj Litvi.

U nastavku utakmice Zadrani su nemilosrdno punili koš gostiju, krali lopte, zakucavali i blokirali za potpuni raspad momčadi iz Sarajeva. Posljednja četvrtina obilježila je čitavu utakmicu. Utakmicu je u finiš odvela prava zadarska petorka. Stipčević, Škifić, Marčinković, Batur i Šarlija na oduševljenje publike nastavili su s dominacijom na terenu. Zakucavali su Šarlija i Marčinković, precizni su bili i ostali, a konačnih 104 – 54  postavio je Pavle Marčinković u posljednjim sekundama susreta. Bosna nije imala nikakve šanse protiv razigranog Zadra, a veliki je hendikep gostima bila odsutnost čak petorice igrača, što je na koncu rezultiralo visokim porazom.

Zadar je zasluženo pobijedio. Bili su bolji svih 40 minuta u svim segmentima igre. Ne znam što bih nakon ovoga rekao – nije bio baš rječit u komentaru teškog poraza svoje momčadi trener Bosne Vlada Vukoičić.

Bili smo bolji i motiviraniji od Bosne kroz cijelu utakmicu, nema se tu puno toga za reći. Srećom, nitko se nije ozlijedio, svi su preživjeli i idemo dalje – puno riječi nije potrošio ni zadarski strateg Zmago Sagadin, u mislima već u utakmici 2. kola Eurokupa.

U redovima Zadra svoje je minute nabolje iskoristio Jure Škifić postigavši 15 koševa. Stipčević je dodao 13, Perić 12 i  Plaisted 11 poena. Kod gostiju prvo ime bio je Kojadinović s 13 koševa.

Galerija: Zadar - Bosna ASA BHT

Sponzori