Čvrstom obranom i visokim ritmom protiv Arisa 23.11.2009.

Eurocup: skupina C

Za košarkaše Zadra u utorak, 24. studenog započinje natjecanje u Eurokupu. Na otvaranju drugog po snazi europskog natjecanja u svojoj će dvorani ugostiti grčki Aris, klub koji je nekada imao jednu od najjačih europskih momčadi. Solunski klub više nije na starim stazama slave, u ovogodišnjim kvalifikacijama za Euroligu izbacio ih je Maroussi pa im je preostalo natjecanje u Eurokupu. U skupini C, drugi par čine Hapoel Jerusalem i Siauliai, domaćini su Izraelci, u susretu koji počinje u 18.10. Grci su u Zadar stigli u petak u popodnevnim satima, kada su Zadrani iza sebe već imali odrađeni trening na kojem se slagala taktika suprostavljanja Arisu.

  • To su vrlo iskusni igrači, već su igrali u Euroligi tako da će se ovdje mudro postaviti. Mislim da će to biti vrlo izjednačena utakmica koja će biti riješena tek u završnici, a mi ćemo napraviti sve da je riješimo u svoju korist – tako je utakmicu najavio zadarski trener Zmago Sagadin na današnjoj konferenciji za novinare.

U svojim redovima Aris ima poznata imena. Amerikanci Clark, Miles, Dixon i Richardson, engleski reprezentativac Betts i skupina vrlo iskusnih grčkih igrača, među njima i bivši reprezentativci.

  • Na nama je da ih pritisnemo dobrom obranom, po godinama su nešto starija momčad od nas, diktirat ćemo visoki ritam 35 minuta i pokušati ih slomiti. Prije svega trebamo zaustaviti njihovu vanjsku igru, šutersku liniju na čelu sa sjajnim Dixonom, jer ako dozvolimo da se uz njega još netko raspuca imat ćemo velikih problema. Mislim da nas igrom po dubini i unutrašnjom igrom ne mogu dobiti. Presudan će biti skok, osobito onaj u napadu – detaljan je bio Sagadin u analizi formule za pobjedu.

Posebne pripreme za utakmicu nije bilo, što vrijedi za obje momčadi. I Zadar i Aris u subotu su odradili ligaške susrete.

U momčadi Zadra za sutrašnji susret spremni su svi, osim Vedrana Morovića koji je proteklog tjedna na treningu ozlijedio prst. Konačna odluka o njegovom nastupu ipak će se donijeti na subotnjem jutarnjem treningu, ali prognoze nisu optimistične. Downsa još muči skočni zglob, ali nastup nije upitan.

Zadar je u ovoj sezoni nepobjediv na domaćem terenu. To za sada vrijedi za natjecanje u NLB ligi, a hoće li Krešina dvorana i u Eurokupu biti neosvojiva tvrđava vidjet ćemo sutra.

Rok Stipčević imat će i u ovoj utakmici puno posla. Morovića je ozljeda spriječila u nastupu u subotu protiv FMP-a, pa će Rok i protiv Arisa na terenu provesti gotovo čitavu utakmicu.

  • Aris je favorit C skupine, to je klub s dugom tradicijom i puno zvučnih imena. Iskustvo je definitivno na njihovoj strani, a ja kao i ostatak momčadi pozivam sve navijače da dođu na utakmicu u što većem broju, jer svi znaju koliko nam znači njihova podrška – rekao je Stipčević.

Aris dobro zna što znači podrška sa tribina. Solunski navijači poznati su fanatici.

Na tribinama Krešine dvorane u ovoj utakmici naći će se i 150 osnovnoškolaca iz Bibinja koji će pratiti utakmicu u sklopu projekta suradnje između KK Zadar i županijskih osnovnih škola.

Sponzori