Teško gostovanje u Trnskom 18.12.2009.

Obje momčadi u ovaj susret ulaze nakon europskih pobjeda, Zadar je bio bolji od Hapoela, Zagreb od Kijeva

Košarkašima Zadra 13. kolo regionalne lige donosi uvijek neugodno gostovanje kod momčadi Zagreba. Parket u Trnskom zadarskim igračima nikako ne odgovara, i proteklih su se sezona redovito sa gostovanja u Novom Zagrebu vraćali poraženi. Zagreb je ove sezone okupio respektabilnu momčad i u sezonu su ušli uspješno. U NLB ligi sa omjerom od 8 pobjeda i 4 poraza zauzimaju 3. poziciju, dok je Zadar sa 7-4, i jednom utakmicom manje odmah iza njih. Momčad Denisa Bajramovića natječe se i u Eurochallenge kupu. U ovom su natjecanju prije nekoliko dana bili bolji od momčadi Kijeva pa u pobjedničkom duhu dočekuju Zmaginu momčad.

 

Zagreb je odlična momčad, prošle su se sezone pojačali, ove godine im se priključio i Prkačin koji je i danas jedan od najboljih hrvatskih centara. Tu je još niz kvalitetnih igrača. Mi nemamo što izgubiti, Zagreb je favorit na svom terenu, a mi ćemo s čvrstom obranom i učinkovitim napadom pokušati doći do pobjede – rekao je na konferenciji za novinare trener Zmago Sagadin.

 

A da je Trnsko ove sezone neosvojiva tvrđava govori i podatak kako Zagrebaši nisu izgubili ni jednu utakmicu na svom parketu, kako u regionalnom tako i u europskom natjecanju. Pred Zadranima je težak zadatak, pokušati doći do prve gostujuće pobjede u malom hrvatskom derbiju.

 

Vedran Morović

Čvrsta obrana i dug i kontroliran napad pobjedniča su formula u igri protiv Zagreba.

 

Zadarski strateg priželjkuje isti pristup ovoj utakmici, kakav je bio i u zadnjem susretu protiv Hapoela kojeg su njegovi igrači u svojoj dvorani potpuno nadigrali.

Zadrani su u Zagreb otputovali kompletni, dok kod domaćina u sastavu neće biti ozlijeđenog Pankracija Baraća.

Sponzori