Želimo nastaviti pozitivan niz 27.10.2016.

Nakon pet uzastopnih pobjeda Zadar gostuje kod Krke

Pred košarkašima Zadra ogled je 7. kola ABA lige. Igrači Ante Matulovića u petak od 20 sati gostuju kod Krke u Novom Mestu. Iza momčadi Zadra pet je uzastopnih pobjeda (MZT i Mega Leks u ABA ligi te Kvarner, Šibenik i Zagreb u A-1 ligi), te s velikom dozom optimizma putuju na gostovanje u Sloveniju...

- Nadamo se da ćemo nastaviti pobjedničku seriju. Iza nas je pet pobjeda u nizu, što je zalog za optimizam pred neugodno gostovanje kod Krke. Oni su momčad koja nam nikako 'ne leži', što se vidi iz međusobnog omjera u regionalnoj ligi gdje Krka vodi 8:4. Opet ćemo biti oslabljeni, jer nam se Vraneš nije uspio oporaviti od distorzije zgloba, ali nam se barem vraćaju Barać i Mazalin, koji će opet biti u kadru naše momčadi.

Momčad Krke osokoljena je pobjedom protiv Cedevite u Zagrebu i Zadranima zasigurno neće biti lako u Novom Mestu...

- Oni su zasigurno iznimno zadovoljni tom pobjedom koja im je došla kao naručena. U prvom kolu ABA lige pobijedili su Karpoš Sokoli. a ubilježili su manje-više očekivane poraze od Crvene Zvezde i Budućnosti. Znači, niti oni nemaju nekog posebnog kiksa. U domaćem prvenstvu su također solidni tako da nemaju neki pritisak. Pokušat ćemo kontrolirati igru i svesti je na igru '5 na 5' i time izbjeći da nam oni nametnu svoj ritam. Posebno je opasan njihov kreator napada Marko Luković, a prijetnja će nam svakako biti i odličan strijelac Sandi Čebular. Idemo na put s velikom dozom optimizma i nadamo se da ćemo se, ako budemo pravi, vratiti s dva boda na kontu. S Krkom smo ove sezone odigrali jedan pripremni ogled koji je bio dosta izjednačen, ali teško nam ta utakmica može biti mjerilo. Ipak, svjesni smo da je Krka dobra, čvrsta ekipa, koja prima manji broj poena. S druge strane, mi smo ekipa koja postiže, ali i prima velik broj poena, pa ćemo vidjeti tko će se bolje prilagoditi.

Centar Zadra Kristijan Krajina pruža sve bolje igre. Tako je proteklog vikenda odigrao svoju najbolju ovosezonsku partiju u pobjedi Zadra kod Zagreba, u 3. kolu A-1 lige (17 poena, 6 skokova, 3 asistencije, 3 osvojene lopte). Očekivanja su velika i u ogledu s Krkom...

- Želimo nastaviti pobjednički niz. Puni smo samopouzdanja nakon pet uzastopnih pobjeda. Svjesni smo da idemo na neugodno gostovanje jer je Krka vrlo čvrsta momčad koja gaji kolektivnu košarku. Ipak, pokazali smo i u Trnskom da možemo pobjeđivati u gostima i vjerujem da nismo bez izgleda niti u Novom Mestu, poručuje Krajina.

Sponzori