Zadrani spremni za FMP 20.11.2009.

U Krešinoj dvorani u subotu s početkom u 19 sati

Nakon uzaludnog, 1600 km dugačkog puta u Vršac, košarkaši Zadra u utorak su se vratili iz Srbije i odmah isti dan večernjim treningom započeli s pripremama za utakmicu 9. kola NLB lige.

U Krešinoj dvorani u subotu s početkom u 19 sati igraju protiv momčadi FMP-a iz beogradskog predgrađa Železnik.

FMP je zaostalu utakmicu 8. kola odigrao u četvtrak i na svom su terenu uvjerljivo pobijedili Radnički rezultatom 97 – 66. Protiv momčadi iz Kragujevca odigrali su svoju najbolju partiju od početka sezone i u Zadar ne dolaze s bijelom zastavom.

Od 28. listopada 2009. na klupi im sjedi rado viđeni gost u našem gradu, trener Vlado Đurović kojeg sa Zadrom povezuje legendarni naslov i 1986. godine. Đurović je naslijedio dotadašnjeg stratega, Slobodana Klipu.

Zadar i FMP sreli su se u pripremnom razdoblju na turniru u Udinama gdje je slavila momčad Zmage Sagadina rezultatom 63 – 58. Sve potrebne informacije o svom protivniku Zadrani već imaju, i susret dočekuju spremni.

 

  • To je mlada, vrlo potentna momčad koja iza sebe ima natjecateljskog iskustva, to je otprilike ista ekipa od lani, samo godinu dana iskusnija. Sezonu su počeli nešto slabije, ali sad nadoknađuju propušteno, bit će osobito opasni na strani gdje nemaju što izgubiti – najavljuje gostovanje Beograđana Zmago Sagadin.

 

FMP nije imao puno vremena za pripremu utakmice sa Zadrom. U četvrtak su igrali protiv Radničkog, a dan poslije već su bili na putu za Zadar. U Beogradu su zbog bolesti ostali Raduljica i Musli.

 

 

  • FMP igra sa 10 do 12 igrača, diktiraju visoki ritam igre, stil igre sličan je našem, treba pripaziti i po dubini i po širini. Opasnost prijeti sa svih strana, imaju visoke i snažne igrače na centarskim pozicijama, na vanjskim su mali i brzi Protić, Jeremić i Cvetković, ali mi smo spremni i napravit ćemo sve da ovu utakmicu dobijemo. Zadar će igrati svoju igru, agresivno po cijelom terenu, neće dopuštati otvorene šuteve i pokušat ćemo dobiti skok pod oba koša. S novim trenerom više igraju zonsku obranu, a protiv zone treba igrati pametno i strpljivo – Sagadinova je formula za pobjedu.

 

Utakmicu protiv FMP-a pratit će i 200 osnovnoškolaca iz OŠ Krune Krstića, u sklopu suradnje KK Zadar i osnovnih škola Zadarske županije.

Sponzori