U Domžalama će odlučivati defanzivni skok 04.02.2010.

Zadar traži prekid serije poraza

Šokantni nedjeljni poraz od Cibone na Višnjiku košarkaši Zadra morali su što prije zaboraviti. Natjecanje se nastavlja, a u subotu ih čeka još jedan težak ispit. U 20. kolu gostuju u Domžalama kod momčadi Heliosa koja je do sada Zadru često bila kamen spoticanja. Slovenci u utakmicu ulaze nakon velike pobjede iz prošlog kola, kada su slavili u Vršcu protiv Hemofarma, baš tamo gdje su se Zadrani pali proteklog tjedna.

 Helios je napravio dobar rezultat protiv Hemofarma, pokazali su upornost iako su većim dijelom utakmice gubili, i na kraju pobijedili sa pola koša. Igru baziraju na uzastopnim blokadama, vanjska linija koju čine Lorbek i Snow zna ući u seriju trica. Moramo se pripremiti za to, i mislim da će utakmicu odlučivati defanzivni skok- rekao je u najavi utakmice trener Danijel Jusup.

 Mnogi će se prisjetiti utakmice iz protekle sezone kada je baš Snow zasuo zadarski koš tricama i doveo svoju momčad do pobjede. Često je baš momčad iz Domžala bila prepreka koju Zadrani nikako nisu mogli prijeći. Je li se što promijenilo?

Pokušavam dignuti momčad, povjerenje je poljuljano. Ipak, čini mi se da su psihološki bolje nego što su bili. Svjesniji su situacije i imaju dozu optimizma da mogu prebroditi činjenicu da Zadar teško igra tamo. Bit ćemo spremni-zaključio je Jusup.

 U momčadi nema ozljeđenih, za utakmicu su spremni svi a na put se kreće u petak ujutro.

Sponzori