Ivanov i Nazor složni: Spremni dočekujemo Igokeu 03.10.2014.

Prvo kolo ABA Lige

Danas se u press sali Športskog centra Višnjik održala press konferencija povodom početka natjecanja u ABA Ligi za sezonu 2014./15., ali i povodom potpisa ugovora s centrom Domagojem Bubalom.

Košarkaše Zadra u uvodnom kolu očekuje domaći susret s Igokeom iz Aleksandrovca, a kapetan Ive Ivanov i trener Ante Nazor složno su ustvrdili kako je momčad spremna za sve izazove koje će pred njih staviti jedini predstavnik BiH u ABA ligi.

Ipak, riječ je prvo dobio Domagoj Bubalo da podijeli svoje prve dojmove nakon potpisa ugovora.

 

 

"Sretan sam što sam potpisao sa Zadrom, to mi je velika prilika za dokazivanje. Znam da neću biti dominantan kao što sam bio u A1 ligi, stoga mi je Zadar veliki izazov. Već sam upoznat sa sličnim načinom rada kakav je i u Zadru, no ipak će mi trebati neko vrijeme za prilagodbu."

Potom je riječ preuzeo kapetan Ivanov te je najavio utakmicu prvog kola s Igokeom:

"Napokon počinje sezona! Iza nas su dva mjeseca kvalitetnih priprema i svi zajedno, kao i naši navijači, željno iščekujemo da natjecanje započne. Vjerujem da se ove sezone nećemo boriti za ostanak kao protekle dvije, već da će nam pripasti sredina ljestvice. Cijeli se tjedan spremamo za Igokeu, trener ih je dobro skautirao. Želimo se predstaviti u dobrom svijetlu i zato pozivam sve navijače i ljubitelje kluba da dođu i podrže nas."

Posljednji se novinarima obratio trener Ante Nazor:

"Igokeu moramo dočekati maksimalno spremni i angažirani. Moramo imati spremne odgovore na sve zamke što ih protivnik priprema. Oslonac njihove igre je na pozicijama "dva" i "tri", a kad igraju s niskom petorkom, čak i pozicija "četiri", što moramo dobro braniti. Prva je utakmica sezone i ona nam nosi određeni psihološki pritisak bez obzira na evidentnu kvalitetu protivnika. Ipak, mi smo spremni na sve."

Susret između Zadra i Igokee zakazan je za subotu u 21 sat.

Sponzori