Spremni za Aris 03.01.2010.

Neće biti lako isključiti pritisak sa tribina u Solunu

Pred košarkašima Zadra prva je utakmica u 2010. godini. Peto kolo Eurokupa vodi ih na gostovanje u Solun, kod vodeće momčadi C skupine, grčkog Arisa.

Božićni i novogodišnji blagdani na Višnjiku bili su radni, tako da Zadrani u Solun u ponedjeljak putuju spremni. Ove dvije momčadi srele su se na otvaranju ovogodišnjeg natjecanja Eurokupa. Grci su u Zadru slavili rezultatom 68-73, a Zadrani će u Solunu tražiti uzvrat.

Aris je dobra ekipa, igraju sve bolje u grčkom prvenstvu, gdje su nešto lošije startali. Ni za njih nije bilo odmora tijekom blagdana, u subotu su igrali posljednju utakmicu domaćeg prvenstva i pobijedili. Spremni su, ali smo spremni i mi. Posljednjih dana dobili su nova pojačanja- stigla su dva Srbina, Dragan Labović iz FMP-a kojeg dobro poznajemo i Ivan Paunić koji će zamijeniti Juana Dixona. Osnovna šestorka koja nosi igru je ista, pet stranaca i jedan Grk. U Solunu se ne možemo natjecati tko će dati više koševa, jer su njihovi napadači jako kvalitetni. Obrana, skok, kontranapadi i kontrola njihovih ključnih igrača- na to ćemo se koncentrirati u Solunu- rekao je trener Sagadin.

 

Grčka publika slična je onoj zadarskoj, temperamentna i dobro poznaje košarku. Teren u Solunu jedan je od onih koji Zadranima nikako ne odgovaraju. Svjestan je toga i zadarski strateg.

Solun je vruć teren, s te strane očekujem korak dalje, da u gostima igramo čvrsto, hrabro i odlučno. Moramo isključiti pritisak s tribina, do sad se nismo dobro nosili s time, a nadam se da suci neće podleći pritisku s tribina-osvrnuo se na navijački i sudački segment Sagadin.

 

Zadrani na ljestvici C skupine ne stoje najbolje. S dvije pobjede i dva poraza nalaze se na trećem mjestu. Prve dvije pozicije vode u drugi krug ovog natjecanja, a o svojoj sudbini Zadar više ne odlučuje sam. Osluškivat će se rezultati s terena u Litvi, gdje domaći Siauliai dočekuje drugoplasirani Hapoel iz Jeruzalema.

 Nisam zadovoljan jer o svojoj sudbini ne odlučujemo sami. Za stopostotan prolaz dalje trebaju nam pobjede u preostala dva kola. Litvanci mogu dobiti svih, vidjet ćemo što će se tamo događati. Aris je najzaštićenija momčad u našoj skupini, i mislim da će do kraja biti sve otvoreno. Uvjeren sam da ćemo dobiti barem jednu utakmicu od preostale dvije. Pokušat ćemo iznenaditi Aris, a to neće biti lako- zaključio je Zmago.

 

U posljednjem, 6. kolu prvog kruga Eurokupa Zadar dočekuje Siauliai, dok će u Jeruzalemu igrati Hapoel i Aris. Obje pobjede bile bi najsigurnije rješenje za Zadar, iako ni to ne bi bila garancija prolaza dalje.

 

 

Sponzori