Vedran Morović novo lice u momčadi 30.10.2009.

Nakon niza godina izvan Zadra, u svoj matični klub vratio se Vedran Morović.

Ozljeda Tonija Prostrana upraznila je mjesto drugog razigravača momčadi Zmage Sagadina, pa će Morović pokušati nadomjestiti njegov izostanak.

  • Vraćam se u Zadar nakon sedam, osam godina željan dokazivanja. Potpisali smo ugovor na jedan mjesec, ali se nadam da ćemo ga nakon isteka produžiti na obostrano zadovoljstvo. Već sam radio sa treneron Sagadinom i vjerujem da ću se brzo uklopiti u njegov sustav. Momci su me dobro primili, i u svlačionici i na terenu, slažemo se, poručio je Morović na svojoj prvoj pressici u KK Zadar.

Morović je posljednje dvije godine proveo u Zagrebu CO, ovog ljeta raskinuli su ugovor, pa je on trenutno slobodan igrač. Posljednjih tjedan dana proveo je na treninzima sa momčadi, a probni rok dogovoren je na mjesec dana. Licenciran je za nastupe u NLB ligi a prve minute mogao bi dobiti već u utakmici protiv Partizana.

Zmago Sagadin je izrazio zadovoljstvo što mu momčad ponovo ima rezervnog razigravača.

  • Još prije 14 dana nagovijestio sam da ćemo morati pronaći rezervnog playmakera. Tonija u utorak očekuje operacija i neće ga biti dugo vremena. Zbog toga smo tražili riješenje, a ono nam je bilo pred vratima, dobili smo što smo tražili. Vedran nam se priključio početkom tjedna i premda još nije fizički u optimalnom stanju očekujem da vrlo brzo uhvati ritam s ostatkom momčadi. Već protiv Partizana u nedjelju očekujem njegov malen doprinos, najavio je Sagadin koji je s Morovićem već surađivao kao trener Union Olimpije.

26 – godišnji Morović do sad je igrao u Ciboni, Ludwigsburgu, Virtusu, Union Olimpiji, Panelliniosu a zadnja destinacija bio mu je Zagreb CO.

Sponzori