Pala Cibona, Zadar vodi 1-0! 30.05.2010.

Druga utakmica u utorak na Višnjiku

Košarkaši Zadra finalnu seriju otvorili su pobjedom pod Tornjem , gdje su bili bolji od favorizirane Cibone rezultatom 76-80. Zadrani su zasluženo slavili ovu gostujuću pobjedu koja donosi važnu prednost u nastavku finalne serije.

Prvi dio prve finalne utakmice protekao je s dosta nervoze i pogrešaka obje momčadi, ipak blaga prednost bila je na strani Zadra.

Prvih deset minuta obilježio je Marko Car, sa strane Cibone Marko Tomas, pomogao je Radošević pod obručem, a na odmor između dvije početne četvrtine otišlo se s 21-20 za goste. Zadar i u nastavku uspijeva održati prednost, a odlazak na veliki odmor zaključuje Ivan Batur za vodstvo svoje momčadi 32-34.

U trećoj četvrtini razigrao se Rok Stipčević, a Zadar u 23. minuti odlazi na 13 razlike, a potom, nakon domaćeg približavanja na 52-46, do kraja trećeg perioda ponovo odmiču na dvoznamenkastu prednost. Uoči posljednjih deset minuta Cibona se trošila stižući rezultat. U kratkom vremenu postižu tri trice i čak šest puta dolaze do poravnavanja rezultata, ali do vodstva nisu mogli.

Minutu prije kraja rezultat je bio 72-72 a Zadrane je s četiri uzastopna poena pobjedi približio Vedran Morović. Zadnja nada Cibone propala je osobnom pogreškom Gordona na Moroviću pri minusu domaćina 76-73 pola minute prije kraja.

Nakon novog Ciboninog prekršaja na crti slobodnih bacanja bio je Hrvoje Perić. Njegovih jedan od dva donijelo je rezultat 77-73, a skok u napadu nakon promašenog Perićevog drugog bacanja dao je priliku Moroviću da iz novih slobodnih bacanja postavi 79-73 dvadesetak sekundi prije isteka vremena.

Tricom u završnici pobjedu Zadra na trenutak je doveo u pitanje Andrić. Sve je bilo gotovo nakon jednog slobodnog bacanja Cara i zasluženo slavlje Zadra moglo je početi.

Odigrali smo jako dobro u tranzicijskoj obrani, dok nam je skok bio katastrofalan. Gordona smo zaustavili kolektivnom igrom, ali 19 skokova Cibone u napadu je previše. Moramo priznati da smo imali sreće što je Cibona promašila neke otvorene šuteve. Moramo popraviti taj skok uoči nastavka serije inače nam se ne piše dobro. Zadovoljan sam kako je reagirala klupa, što je nadoknadilo slabiju prezentaciju Perića. Trudimo se odrađivati kontre cijelo vrijeme, ali to ovisi o protivniku- zadovoljan je bio nakon pobjede trener Danijel Jusup.

Prvo poluvrijeme kod Zadra definitivno je pripalo Marku Caru koji je na koncu utakmicu zaključio s 19 ubačaja. U drugom dijelu dominirao je Rok Stipčević s isto toliko poena. Vedran Morović dodao je 11. Kod Cibone prvo ime Marko Tomas sa 25 koševa.

 

Akcija 1000 karata za zadarske maturante KK Zadar u sklopu programa suradnje sa školama Zadarske županije za drugu polufinalnu utakmicu između Zadra i Cibone u utorak, 1. lipnja podijelit će 1000 karata zadarskim maturantima.

 

Finalna serija nastavlja se u utorak u 18 sati kada počinje druga finalna utakmica.

Ulaznice za drugi finalni susret u utorak 1. lipnja u prodaji će biti u ponedjeljak od 8 do 11, te u utorak od 14 do 18 sati na blagajni SRC Višnjik.

Sponzori