Zadar vodi 1-0 21.05.2010.

Cedevita bez šanse na Višnjiku

Košarkaši Zadra polufinalnu seriju otvorili su uvjerljivom pobjedom. Na Višnjiku je pala Cedevita rezultatom 83-63.

Zadar je odigrao odličnu utakmicu i u potpunosti nadigrao goste iz Zagreba te tako došao do prednosti od 1-0. Pitanje pobjednika bilo je jasno vrlo brzo.Već nakon 20 minuta Zadar je bio u plusu od 18 koševa, 43-25 a domaćini su i u drugom poluvremenu nastavili u istom ritmu.

Cedevita je bila bolja na otvaranju i košem Marsha povela 7-2. Zadar se brzo pribrao i preuzeo kontrolu nad utakmicom.Na koncu se ispostavilo da su gostima prepustili tek početno vodstvo, sve ostalo bilo je na njihovoj strani. Hrvoje Perić je zabio osam koševa od 17 Zadrovih i od samog početka pokazao da će to biti njegova večer.

Cedevita se do druge četvrtine još nekako držala do 26:21, a onda je Zadar kreće sa serijom koja donosi znatniju razliku. Košem Kaštropila momčad Ace Petrovića je još bila u nekakvom priključku 33-24, ali onda Car pogađa dvije trice, zabija i Boisa, a poluvrijeme svojim košem zatvara Tomislav Ružić za 43-25.

U drugom poluvremenu nije bilo pomaka u igri gostiju, a domaćini su mirno privodili utakmicu kraju. Priliku su dobili svi igrači sa zadarske klupe, a utakmica je završila s konačnih 83-63.

Zadovoljan sam s rezultatom. Odigrali smo dosta kvalitetno, osim na startu kada smo imali problema. Ipak, uspjeli smo se konsolidirati i Cedevita nam nije pobjegla. Drugi susret će biti potpuno druga utakmica, stvari će biti potpuno drugačije postavljene. Ne smije nas ova pobjeda zavarati, Cedevita je kvalitetna ekipa koja može pobijediti svakoga pa tako i nas. Nadam se da će utakmica u Sutinskim vrelima biti puno neizvjesnija od ove današnje-rekao je Danijel Jusup.

Prvo ime susreta bio je Hrvoje Perić 32 koša i sedam skokova. Dobru partiju odradio je i Vladimer Boisa ubacivši 15 poena. Kod gostiju prvi strijelac sa 13 koševa bio je Ricardo Marsh. Drugi polufinalni susret na rasporedu je u subotu s početkom u 17.30 u Sutinskim vrelima.

Galerija: Zadar - Cedevita

Sponzori