Zadar upisao pobjedu protiv Zaboka 25.01.2019.

HT Premijer liga, 13. kolo

Košarkaši Zadra sinoć su s rezultatom 90-66 savladali Zabok. „Zagorci“ su definitivno u početku utakmice pružili dobar obrambeni otpor i kratkoročno radili probleme Zadru u napadu, ali pišu se dva boda i to je ono najvažnije.

S takvom se konstatacijom slaže i trener Ante Nazor.

"Najbitnija je pobjeda koja nije dolazila u pitanje niti jednog trenutka. Fokus je bio puno bolji nego u utakmici s Boscom, ali ne možemo biti zadovoljni jer igra nije tečna, posebno u obrani, skoku i trčanju. Trebamo još puno napredovati jer te ekipe iz HT Premijer lige moramo pobijediti baš onoliko koliko smo bolji. Ali ipak vidi se napredak jer imali smo veću rotaciju, pa smo rasporedili minute i poene na sve pozicije", komentirao je strateg Zadra.

Luka Žorić bio je najbolji pojedinac u momčadi Zadra. Ali ne samo to, već je bio i najrastrčaniji te je svojim primjerom poveo i suigrače.

"Kao što sam rekao, on nije samo igrač nego i persona na terenu. Jednako se priprema i za Partizana i za Alkara, bez da ikoga podcjenjujem. To je takav put i svi se tako trebamo ponašati", nadovezao se Nazor.

Kapetan Šime Špralja:

"Nisam baš zadovoljan s utakmicom jer je nismo kontrolirali onako kako smo željeli. Neke stvari što smo dogovorili nismo uspjeli prenijeti na teren. Moramo se još malo probuditi po pitanju agresivnosti i koncentracije jer u nedjelju nas čeka teška utakmica protiv Krke."

Trener Zaboka, Ivan Tomas:

"Iskrene čestitke kolegi Nazoru na zasluženoj pobjedi. Ipak, moram priznati da sam cijelo vrijeme vjerovao da možemo pobijediti iako to možda sad zvuči bahato. Očito da sam negdje pogriješio jer to nisam uspio prenijeti na svoje igrače. Mislim da igrači s klupe nisu dali taj dodatni impuls. Imam osjećaj da sam svoje igrače tijekom cijele utakmice morao tjerati da u obrani rade taj korak naprijed, umjesto da to sami rade."

U redovima Zaboka sasvim je solidnu predstavu pružio trenerov brat Luka Tomas, dojučerašnji igrač Zadra, postigavši 15 koševa.

"U Zadru sam puno napredovao jer sam trenirao s igračima ABA lige što mi je puno pomoglo. Što se tiče Zaboka, zadovoljan sam jer treninzi su odlični a trener najbolji", kroz smijeh je kazao najmlađi izdanak obitelji Tomas.

Je li osjetio dodatni motiv igrajući protiv svojih bivših suigrača?

"Pa da. Nije da sam bio pod nekim pritiskom, ali želio sam što bolje odigrati. Htio sam i da pobijedimo, ali na kraju ipak ništa."

 

#igrajZadre

Sponzori