Zadar upisao poraz u Crnoj Gori 14.01.2019.

ABA liga, 15. kolo

Košarkaši Zadra u ogledu sa Mornarom iz Bara nisu uspjeli odnijeti toliko željenu pobjedu.

U prvoj četvrtini igra Zadrana upućivala je na to da se odlučno ušlo u utakmicu i da ne postoji niti jedan drugi ishod za dalmatinsku momčad osim gostujućeg trijumfa.

Na početku susreta bila je to dosta izjednačena igra u kojoj su se momčadi iz napada u napad izmjenjivale u vodstvu, ali ono što valja primjetiti je kreacija u napadu Zadra i u konačnici postizanje lakih poena pod košem suparničke momčadi.

Mornar se u prvoj dionici odvojio sa serijom 9-0 i 22-15, a nije se dugo čekalo na odgovor Zadra i seriju 0-10 i konačnih 22-25 na kraju prve četvrtine.

U nastavku igre crnogorska momčad se polako i sigurno počela odvajati s obzirom da u jednome trenu zadrani nisu zabili koš pune tri minute u drugoj četvrtini te se na odmor otišlo sa rezultatom 47-39.

Nakon poluvremena "Mornari" su odmah na startu zabilježili prvu dvocifrenu prednost 51-40, da bi Zadarska momčad nakon time-outa ekspresno uzvratila sa dvije trice zaredom. Ubrzo nakon toga domaćini su se popeli na 13 poena razlike sa 64-51 nakon čega su se Zadrani uspjevali vratiti par puta na jednocifreni zaostatak, ali za nešto više nažalost nije postojalo koncentracije. 

Susret je na kraju završio 89-81, a najefikasniji u redovima pobjednika bili su Waller i Vranješ s po 16 poena pa Zadru nije pomogla ni vrlo dobra partija Lovre Bašića koji je ubacio 17 koševa i podijelio devet asistencija.

 

#igrajZadre

Sponzori