Ante Nazor opet na klupi Zadra 24.10.2018.

Treći mandat za splitskog stručnjaka

Nakon sporazumnog razlaza s Alešom Pipanom, vrlo brzo je pronađen njegov nasljednik na klupi Zadra. To je Ante Nazor, splitski stručnjak kojem će ovo biti treći mandat na klupi Zadra. Prvi put vodio ga je u sezoni 2012/13., da bi se nakon sezone u Splitu opet vratio te na klupi Zadra proveo još dvije sezone.

- Suradnja s Pipanom je gotova, zahvaljujem mu na svemu što je napravio. Razlozi raskida nisu u nepoštivanju momčadi ili sličnim razlozima, već smo zaključili kako nema očekivane poveznice između momčadi i trenera niti naznake da bi u sljedećih nekoliko kola moglo biti bolje. S Nazorom smo pričali i prošle godine, razišli smo se u nekim sitnicama, drago mi je da ćemo sada surađivati, rekao je sportski direktor Branimir Longin.

Ante Nazor zadovoljan je zbog svog povratka u Zadar.

- Treći put sam na Višnjiku kao trener Zadra i mogu slobodno reći da je ovo na neki način moj košarkaški dom, vezan sam za neke svoje suradnike i ljude. Ovaj tim ima potencijala, moramo igrati na gornjoj granici svojih mogućnosti i odmah ćemo zasukati rukave i prionuti poslu, kazao je Nazor dodavši kako je dobro upoznat sa stanjem u momčadi.

- Gledao sam sve utakmice Zadra. Pred nama je težak raspored, ali to u neku ruku može biti i dobro jer svaka neplanirana pobjeda diže momčad. Moramo svakoj utakmici pristupiti kao da je zadnja, počevši od ove prve u Beogradu. Moramo razbiti psihološke barijere kod igrača i stvoriti kemiju u timu koja je najbitnija, poručio je Nazor koji će povratnički debi na klupi Zadra imati u petak (21 sat) protiv Partizana u utakmici 5. kola ABA lige.

Sponzori