Derbi s Cibonom u humanitarnom tonu 29.11.2017.

KK Zadar i ŠRC Višnjik se priključuju akciji Svi za Antu

Košarkaši Zadra u derbiju 8. kola HT Premijer lige ugostit će Cibonu. Utakmica se igra u četvrtak od 18 sati u Krešinom domu.

Hrvatski derbi će imati i humanitarni karakter, jer će dio prihoda od ulaznica biti namijenjen liječenju navijača Zadra Ante Ledenka. Akciju su prije nekoliko dana pokrenuli zadarski navijači, a KK Zadar i ŠRC Višnjik na ovaj će način dati svoj doprinos. 

- Utakmice s Cibonom uvijek su izazov. S novim trenerom Antom Nazorom igrali su tek dvije utakmice, pa ne znamo puno o taktičkim promjenama u njihovoj igri što je donekle hendikep. Momčad koja u svojem sastavu ima igrače poput Žorića, Tomasa i Rozića svakako treba maksimalno respektirati. Imaju motiv dokazati se i promijeniti loš ulaz u sezonu. Bit će to pravi derbi, očekujem što puniju dvoranu kako bi nam navijači i ovog puta pomogli, rekao je trener Aramis Naglić.

Novinarima se službeno predstavio novi sportski direktor kluba Branimir Longin, koji je najavio određene promjene u omladinskom pogonu.

- Jedan od naših prvih poteza bit će da iz Škole košarke Zadar u okrilje kluba vratimo predkadete, koji će dobiti novog trenera. Juniori su već priključeni sveučilišnoj ekipi, a kroz nekoliko godina ovaj bi potez trebao uroditi s više domaćih igrača u prvoj momčadi kluba. Cilj je da se razvoj igrača od predkadetske dobi, pa sve do seniorske košarke događa unutar kluba. Na ovaj način produžujemo razvojni put igrača do ulaska u prvu momčad Zadra.

Longin je otkrio da se povratak Jakova Vladovića treninzima očekuje krajem prosinca. 

- Jakov se oporavlja jako dobro, čak i bolje od očekivanja. Očekujemo ga na treninzima oko Božića, naravno, ako bude sve u redu i ako se ne pojave neke nove komplikacije.

Branimir Longin je pozvao navijače da napune Višnjik i pomognu humanitarnoj akciji 'Svi za Antu - dižite se Zadrani'.

- Na poziv naših navijača sudjelujemo u ovoj humanitarnoj akciji za Antu. Naravno da ćemo se i u budućnosti uključivati u slične akcije, kad god bude potrebno. Stoga pozivamo navijače da dođu na utakmicu u što većem broju jer dio prihoda od prodanih ulaznica ide njemu za pomoć.

Na utakmici s Cibonom prvi će se put službeno ulaziti s brojačem karata, pa se navijače poziva da na utakmicu dođu ranije nego inače.

Sponzori