Špralja ostaje, Popović i Žorić ne dolaze, Visual sport novi tehnički sponzor 25.07.2018.

Predstavljen trener Aleš Pipan

U prisustvu direktora KK Zadar Željka Žilavca, sportskog direktora Branimira Longina i igrača Lovre Bašića, na Višnjiku je predstavljen povratnik na klupu KK Zadar Aleš Pipan.

Pipanu će ovo biti drugi mandat na klupi KK Zadar nakon što ga je vodio u sezoni 2011/12. kada je izborio povratak u ABA ligu. 

- Zadovoljan sam povratkom u Zadar i zahvalan na povjerenju koje mi je ukazano. Vrlo sam sretan što ću opet raditi u ovoj sredini i znam što se od mene očekuje. Zadar je veliki klub i svakom je čast raditi ovdje. U ovom trenutku je najvažnije da složimo ekipu prema objektivnim mogućnostima i koja će biti konkurentna svima. U domaćem prvenstvu cilj je igrati finale, a u ABA ligi skupiti što više pobjeda. Pritom nam je u planu razvijati i mlade igrače koji će ove sezone sigurno dobiti priliku, a na njima je da nam uzvrate na ukazanom povjerenju - najavio je Pipan. 

Pipan je rekao i najavio da će na poziciji organizatora igre dosta minuta imati Lovre Bašić.

- Ove godine odlučili smo na poziciji organizatora igre dati priliku Bašiću i uz njega na toj poziciji dovesti jednog stranca. U tom tonu obavili smo razgovor s Jakovom Vladovićem na kojeg ove sezone nećemo računati. Pričali smo sa Šimom Špraljom kojem smo ponudili novi ugovor. Moj je stav da u KK Zadar treba igrati što više Zadrana - dodao je Pipan. 

Bašić se zahvalio na ukazanom povjerenju i rekao kako je on spreman za sve što se od njega očekuje u nadolazećoj sezoni.

- Drago mi je da sam dobio povjerenje kluba za još jednu sezonu i nadam se da ću je odigrati u kontinuitetu na najvišoj mogućoj razini. Ne bježim od odgovornosti i prilike koju ću preuzeti i učinit ću sve da je iskoristim najbolje što mogu. 

Sportski direktor Branimir Longin izrazio je zadovoljstvo novim trenerom te je poručio kako još uvijek ima dovoljno vremena da se sve dobro posloži.  

- Pipan nam odgovara i zbog ljudskih i zbog trenerskih osobina. Iskreno se nadam da ćemo imati jednu dobru i uspješnu sezonu. Pojačanja se traže i u nekoliko idućih dana sigurno ćemo obznaniti i poneko ime. Do početka priprema očekujemo još najmanje četiri pojačanja. Moram otkriti kako smo pritom razgovarali i sa Markom Popovićem i sa Lukom Žorićem. Marko je odlučio nastaviti svoj put u Španjolskoj, dok Žorić još uvijek gleda neke druge opcije. Isto je i sa Ivanovom s kojim su još uvijek otvorene sve opcije - dodaje Longin. 

Košarkaški klub Zadar u novu će sezonu ući i sa novim tehničkim sponzorom o čemu je više kazao direktor kluba Željko Žilavec.

- Potpisali smo trogodišnji ugovor sa tvrtkom Visualsport i mislim da smo napravili dobar posao za klub. Oni su, po meni, su pokazali najveću profesionalnost. Ono što je jako važno jest činjenica kako će Visualsport po prvi put u povijesti pokriti sve dresove mlađih dobnih kategorija tako da će sve kategorije kluba, gdje god nastupaju, igrati u dresovima u kojima igra prva ekipa. S istim tehničkim sponzorom dogovorena je i suradnja za web shop gdje će ljubitelji KK Zadar moći kupiti sve artikle u ponudi. to se tiče fan shopa nadamo se da će on zaživjeti do početka sezone i da će se u njemu moći kupiti sportska oprema i svi ostali artikli. Lokacija fan shopa će biti na Višnjiku i smatram da će on doprinijeti dodatnom obogaćenju sadržaja u ŠC Višnjik - najavio je Žilavec. 

Pripreme KK Zadar za nadolazeću natjecateljsku sezonu počinju u srijedu 8. kolovoza. Na njima neće biti Lovre Bašića i Domagoja Vukovića koji sa B reprezentacijom Hrvatske putuju na turnir u Kinu.

Sponzori