Želimo na najbolji način otvoriti sezonu 30.09.2018.

Zadar u ponedjeljak gost FMP-a

Košarkaši Zadra u ponedjeljak otvaraju novu sezonu ABA-ligaškim gostovanjem kod FMP-a. Uoči puta, trener Aleš Pipan iznio je svoje viđenje dosadašnjeg tijeka priprema u kojem je Zadar ostvario po tri pobjede i poraza, a u prvoj službenoj utakmici, ogledu četvrtfinala Superkupa ABA lige pružio dobar otpor Cedeviti, ali na kraju ipak upisao poraz. 

- Imali smo problema proteklih nekoliko dana zbog slabije rotacije na treninzima, a pogotovo nam je problem predstavljala ozljeda zadnje lože Maria Littlea. No, nemamo previše prostora za žaliti, jer je pred nama zahtjevna utakmica. FMP je dosta izmijenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Uvijek su opasna ekipa, pogotovo na svom terenu. Ipak dobro smo trenirali, spremili smo se za njih i dat ćemo sve od sebe da na pravi način otvorimo sezonu. Oni su u odnosu na prošlu sezonu ostali bez cijele prve petorke, ali su i dalje vrlo opasan protivnik - poručio je Pipan. 

Trener Zadra osvrnuo se i na potencijalno pojačanje na poziciji centra. 

- Ne bih volio dovesti nekog igrača samo da popunimo broj. Volio bih da on bude dodana vrijednost ekipi i da donese neki plus. Dobrog igrača ne može se tako lako dovesti za budžet s kojim raspolažemo, odnosno tražimo najbolji omjer cijene i kvalitete. U opciji su dvojica igrača s kojima još pregovaramo. Protiv FMP sigurno neće biti u ekipi, ali na prvoj domaćoj utakmici bi novog igrača mogli imati u rosteru - dodao je Pipan.

Javnosti se predstavio i novopridošli Amerikanac Mario Little koji s optimizmom gleda na nadolazeći početak sezone.

- Zadar je lijep grad i jako sam zadovoljan svojim novim klubom. Sviđa mi se momčad koja postaje svakim danom sve bolja. Znao sam i prije dolaska u Zadar da su tu strastveni navijači i to mi je stalno u glavi pred početak sezone. Mislim da ćemo kao momčad uspjeti prenijeti istu strast na parket te s velikim motivom pristupati utakmicama – poručio je Little koji će u Zadru nositi dres s brojem 23. 

Utakmica FMP - Zadar igra se u ponedjeljak u 18 sati. 

 

Sponzori