Aleš Pipan ponovno na klupi Zadra 28.06.2018.

Povratak slovenskog stručnjaka nakon sedam sezona

Aleš Pipan novi je trener košarkaša Zadra. 59-godišnjem slovenskom stručnjaku ovo će biti drugi mandat na klupi zadarske momčadi. U prvom mandatu, u sezoni 2011/12. sa Zadrom je izborio povratak u ABA ligu, a potom je vodio reprezentaciju Makedonije, skopski MZT, ljubljansku Olimpiju, da bi posljednje dvije sezone bio na klupi slovenskog prvoligaša Zlatorog Laško. Pipan je bio izbor sportskog direktora Branimira Longina, a njegov povratak dobio je i 'zeleno svjetlo' Nadzornog odbora kluba. Suradnja je dogovorena na jednu sezonu. 

- Zadovoljni smo što smo se dogovorili s iskusnim stručnjakom kao što je Pipan. Riječ je u studioznom treneru koji je, uz brojne klubove, vodio i tri nacionalne reprezentacije (Slovenija, Poljska i Makedonija). Ne boji se dati priliku mladim igračima, što je pokazao u Zadru kada je prije sedam sezona vratio momčad u ABA ligu i promovirao neke igrače poput Ante Delaša - rekao je sportski direktor Branimir Longin.

Nakon što je riješeno pitanje trenera, Zadar se okreće slaganju igračkog kadra za novu sezonu.

- Već smo razgovarali o njegovoj viziji prve momčadi te ćemo u dogovoru s trenerom odmah krenuti u razgovore s igračima. Kako s onima iz prošlosezonske momčadi, tako i s onima koji su potencijalna nova pojačanja. Dosta toga bi se moglo znati već u idućih nekoliko dana - dodao je Longin.

 

Sponzori