Cedevita na Višnjiku: Odigrati dobru utakmicu 28.01.2018.

Oproštaj Bostica od navijača, stiže Gray

Košarkaši Zadra u 14. kolu HT Premijer lige u Krešinom domu dočekuju Cedevitu. Utakmica se igra u nedjelju od 17:05 sati.

 - U jednom smo osjetljivom trenutku u sezoni, jer u ovom razdoblju dolazi do određenog zasićenja obzirom da polako završava natjecanje u ABA ligi u kojoj smo zacrtani cilj, ostanak u ligi, ispunili prilično rano. Na to se nadovezao i odlazak Bostica i cijela ova priča oko novog pojačanja pa je i to ostavilo malo traga na igračima - kaže trener Aramis Naglić.

Eventualnom pobjedom od preko 11 koševa razlike Zadrani bi bili bolji od Cedevite u međusobnom omjeru, te bi se približili startnoj jedinici uoči početka doigravanja.

- Prvenstveno želim da odigramo jednu dobru utakmicu i da se vratimo na trag one igre koju smo imali krajem prošle i početkom ove godine. Znamo da su gosti posebno opasni s vanjskih pozicija, pa ćemo trebati dosta pripaziti u tom segmentu igre. Nadalje, važno je zadržati visok ritam utakmice, uz čvrstu obranu i koncentraciju kroz cijelu utakmicu.

Od zadarske publike će se na utakmici s Cedevitom oprostiti Joshua Bostic, koji će karijeru nastaviti Italiji. Novi klub mu je Dinamo Sassari, u kojem igra Rok Stipčević.  

- Nikad nije jednostavno kad izgubiš igrača, koji je bio svojevrsni lider momčadi. Ovih desetak kola u ABA ligi, ali i u ostalim utakmicama, odigrao je na jednoj vrhunskoj razini, možda i najboljoj u njegovoj cijeloj karijeri. Puno nam je pomogao i u stvaranju kemije unutar momčadi i to će definitivno stvoriti određenu prazninu. Ipak, važno je da smo brzo reagirali i pronašli zamjenu u iskusnom Stevenu Grayu od kojeg puno očekujemo u nastavku sezone – zaključio je Naglić.

Sponzori