Naglić: Primili smo previše lakih poena 05.10.2017.

Zadar izgubio od Cedevite

Košarkaši Zadra u 2. kolu ABA lige izgubili su od Cedevite 76-92. Utakmicu je u Krešinom domu pratilo oko 4 tisuće gledatelja. 

Aramis Naglić, trener Zadra:

- Čestitam Cedeviti na pobjedi. Primili smo previše lakih poena, posebno u prvoj četvrtini. Čak i ako stavimo na stranu vrhunsku šutersku večer koju je Cedevita imala, nismo mogli ništa više očekivati samo s jednim napravljenim prekršajem u prvoj dionici. Oni su jedna od najjačih momčadi u ABA ligi i toga moramo biti svjesni. Čekamo još barem jednog igrača jer s ovim rosterom ćemo teško moći igrati na dvije fronte. 

Ive Ivanov (Zadar)

- Ključ utakmice bila je prva četvrtina. U prvih deset minuta semafor je pokazivao samo jedan naš prekršaj, a i taj je bio posljedica nesportske koja je dodijeljena našoj klupi. Mi smo trebali biti znatno agresivniji s Cedevitom, a to nismo napravili. Riječ je o kvalitetnim igračima koje smo ovakvim početkom - razigrali. Bili su nakon toga prepuni samopouzdanja, zabijali su teške šuteve, na kraju im je sve ulazilo i zasluženo su pobijedili.

Jure Zdovc, trener Cedevite:

- Čestitam svojim igračima na dobroj utakmici. Znali smo da će utakmica biti teška. Zadar nam je dobrom igrom u Podgorici donekle i pomogao, jer nas je upozorio da nećemo lako doći do pobjede. Zbog toga smo bili oprezniji u pripremi utakmice. Znali smo odakle vreba opasnost, znali smo da moramo biti strpljivi u napadu i igrati obranu od prve minute. U tome smo i uspjeli. U napadu smo imali dobar protok lopte, tražili smo slobodnog igrača i radi toga je postotak šuta bio visok. 

Will Cherry (Cedevita):

- Bila je ovo naša dobra utakmica. Trener nas je dobro pripremio za večerašnjeg protivnika. Gledali smo utakmicu Zadra prošlog kola u Podgorici i bili smo svjesni da niti jedna prednost nije sigurna. Zadar je momčad koja može zabiti dosta poena u kratkom periodu pa je naš naglasak bio na obrani. Na početku smo zabili neke važne šuteve i to nam je olakšalo put do pobjede. Morali smo ozbiljno pristupiti susretu kako bismo dobili.

KK Zadar – KK Cedevita 76-92 (14-29, 23-21, 22-22, 17-20) KK Zadar: Knowles 14, Bašić 2, Ivanov 19, Kraljević 8, Jelenković, Krajina 2, Vuković, Brzoja 11, Špralja 6, Tomas, Božić 14. KK Cedevita: Krušlin 9, Perković, Katić 5, Bajo, Nichols 17, Slavica, Žganec 2, Musa 12, Cherry 17, Stipanović 10, Tončinić 3, Murphy 17.

Sponzori