Unatoč problemima Cedevita je favorit 17.04.2017.

Derbi kola u utorak na Višnjiku

Košarkaši Zadra u derbi susretu A-1 lige hrvatskog prvenstva u utorak će od 18 sati u Krešinom domu ugostiti momčad Cedevite. Zagrebačka momčad u Zadar stiže nakon neuspješne finalne serije ABA lige u kojoj su poraženi od Crvene Zvezde 3-0, te bez ozlijeđenih nositelja igre Boatrighta i Jamesa.

Trener Aramis Naglić nada se kako će njegovi igrači znati iskoristiti umor Cedevite, ali ih i dalje smatra velikim favoritom...

- Nadamo se da su umorni, ali oni su i dalje momčad puna kvalitetnih pojedinaca. Jedan od prioriteta svakako će nam biti zaustavljanje Bilana koji nam je u posljednjih nekoliko ogleda zadavao velike probleme, zbog svoje dominacije u reketu. Ne treba zaboraviti ni iskusnog Tomasa, te reprezentativce Babića i Krušlina koji su opasni s vanjskih pozicija. 

Situacija na ljestvici uoči doigravanja je poprilično otvorena i nije nemoguće da se već u četvrtfinalu opet sretnu Cedevita i Zadar. No, Zadar koji je u seriji od devet uzastopnih pobjeda ne namjerava kalkulirati...

- Sve je uistinu otvoreno, a mi idemo bez kalkulacija i u svim preostalim utakmicama želimo pobjediti, pa ćemo na kraju podvući crtu i vidjeti što smo napravili. Pokušavamo se ne zamarati kalkulacijama jer znamo kako to nikada nije dobro. Međutim, u dobroj smo seriji i nemamo se čega bojati, jer smo uspjeli razviti pobjednički mentalitet i poprilično smo mirni u egal završnicama, poručuje Naglić. 

Osim američkih bekova Cedevita na Višnjiku ne može računati niti na ozlijeđene Marka Arapovića i Lovra Buljevića, a sigurno je i kako je finalna serija u kojoj su s 3:0 izgubili od Crvene zvezde na momčad ostavila traga u pogledu fizičke spreme. No, čak i u ovakvoj konstelaciji snaga Naglić smatra kako su gosti u današnjem ogledu ipak favoriti.
„Mi se samo možemo nadati da su potrošeni. Međutim, Cedevita bez obzira na potrošenost nakon finala ABA lige i neigranja svih navedenih ozlijeđenih igrača oni su još uvijek favoriti. Izuzetno su kvalitetna momčad puna reprezentativaca i i igrača koji su cijelu sezonu igrali u jednom visokom ritmu. Definitivno je ovo za nas jedan težak ispit, ali jedna dobra utakmica prije početka doigravanja“.

Cedevita dolazi na Višnjik znatno oslabljena, dok Zadranima na mjestu organizatora igre nedostaje kapetan Lovre Bašić, čijem se povratku trener Naglić nada do početka doigravanja...

- Lovre je počeo s treninzima, skinuo je punte i nadam se da bi od sredine tjedna trebao početi raditi s našim kondicijskim trenerom. Još se uvijek nadam da bi nam Lovre mogao pomoći u doigravanju, iako će konačni sud donijeti naša liječnička služba. Njegov povratak bi nam puno značio jer bi rasteretili Jakova Vladovića, kojem će trebati i koja minuta odmora.

 Naglić se protiv Cedevite nada i velikoj podršci s tribina...

- Vjerujem da su navijači prepoznali pozitivu u momčadi koja je rezultirala pobjedničkom serijom u kojoj se nalazimo. Vjerujem da će nas i protiv Cedevite bodriti, a njihova podrška puno znači našim igračima.

Sponzori