Kobna posljednja sekunda 05.02.2017.

Domaćin slavio nakon dvojbenog prekršaja Vladovića

Košarkaši Zadra u 21. kolu ABA lige upisali su novi poraz iz rubrike 'vjerovali ili ne'. Igokea je slavila u Laktašima rezultatom 78:77 nakon vrlo dvojbenog prekršaja Jakova Vladovića 0,6 stotinki prije kraja...

Momčad Aramisa Naglića zaostajala je cijelu utakmicu za čvrstim domaćinima, ali je uporno hvatala priključak. Trud se isplatio u samoj završnici kada je, nešto manje od sekunde prije kraja, Mislav Brzoja pogodio za izjednačenje i mogući produžetak. Domaćinima je ostalo 0,6 stotinki za, vjerovalo se očajnički pokušaj, ali je tada Vladović u pokušaju da zaustavi akciju domaćina napravio vrlo dvojben prekršaj na Mahkoviću koji je ubačajem s linije slobodnih bacanja donio pobjedu svojoj momčadi.

Najučinkovitiji su kod Zadra bili Ivan Marinković s 15 koševa, Boris Barać sa 14 i Maj Kovačević s 10 koševa. Strahinja Mićević predvodio je Igokeu s 19 poena, dok je James Robinson dodao 18 koševa. 

Aramis Naglić, trener Zadra:

"Čestitam Igokei na pobjedi. Mislim da bi bilo mnogo pravednije da smo odigrali produžetak jer smo mi zaista dali sve što možemo u ovom trenutku da bismo došli do tog produžetka. Idemo kući s jednom dozom gorčine, ali nadam se da ćemo uspjeti do kraja lige izbjeći posljednje mjesto."


Mislav Brzoja, igrač Zadra:

"Drago mi je da smo napokon pokazali da možemo igrati dobru košarku te vjerujem da ako u nastavku lige budemo igrali onako kako smo igrali u drugom poluvremenu, prvenstveno u fazi obrane, siguran sam da ćemo osigurati ostanak u ligi. Pokazali smo da možemo, Igokea je bila koncentriranija u završnici, ali mislim da s ovom igrom u dogledno vrijeme nećemo biti na poziciji na kojoj se sada nalazimo.''

LAKTAŠI – Dvorana SD "Laktaši". Gledatelja:1500. Igokea – Zadar 78:77 (24:19,18:15,17:22,19:21). Suci: Boltauzer i Javor (Slovenija), Arsenijević (Srbija). IGOKEA: Mićović (19), Talić, Šibalić (3), Robinson (18), Pešaković, Milošević (15), Albijanić (4), Radivojević (5), Mahkovič (6), Rikić. ZADAR: Franke, Bašić (3), Vladović (7), Vraneš, Jelenković, Krajina (9),Georgiev (4),Brzoja (8),Marinković (15), Barać (14), Kovačević (10), Mazalin (7).

Sponzori