Zadar i dalje bez pobjede u Laktašima 28.02.2016.

Proigrali tek u posljednjoj četvrtini

Košarkaši Zadra niti u petom službenom nastupu nisu uspjeli ubilježiti pobjedu u Laktašima. Igokea je u 25. kolu regionalne ABA lige upisala pobjedu nad Zadrom rezultatom 77-73, i tako napravila značajan korak prema opstanku.

Domaćini su od početka nametnuli svoj ritam te su, nakon početnih 8-8, ubrzo otišli na dvoznamenkastu prednost koja je do poluvremena iznosila visokih 19 koševa razlike, 49-30.

U trećoj četvrtini nastavila se priča iz prvog poluvremena. Nakon trice Šibalića u 26. minuti Igokea se odvojila na prednost od 21 koša (62-41). Ipak do kraja četvrtine, dobro je reagirao Glenn Cosey i s njegove dvije asistencije i pet koševa Zadar na kraju treće četvrtine smanjuje zaostatak na 68-53.

U četvrtoj četvrtini, Zadrani su postupno smanjivali zaostatak, da bi nakon trice Baraća u posljednjoj minuti došli na samo jedan posjed zaostatka 76-73. Priliku za izjednačenje imao je Ante Delaš koji nije pogodio tricu.

Uslijedio je prekršaj Ramljaka nad Šibalićem koji je zabio samo prvo bacanje i povećao prednost na četiri razlike 77-73. U posljednjem napadu Zadra, svega par sekundi prije kraja Marka Ramljaka je pri prodoru faulirao Lulić. Međutim promašio je oba bacanja i domaćin je napokon mogao odahnuti. Konačan rezultat utakmice glasio je 77-73.

Vuk Radivojević je utakmicu završio s učinkom od 28 koševa i 7 skokova, a Danilo Šibalić je dodao 18.

Kod Zadra, Boris Barać je bio jedini dvocifreni sa 18 koševa. Bašić i Delaš dodali su svaki po 9.

Strateg zadarske momčadi, Ante Nazor:

- Uzroke poraza možemo tražiti u otvaranju utakmice i posebno u lošoj drugoj četvrtini kada nismo bili pravi, kada smo protivniku dozvolili da ode na veliku razliku. Bili smo u grču, nismo realizirali neke zicere na početku, a Igokea je bila izuzetno šuterski raspoložena. Mi smo se tražili i tek krajem treće četvrtine smo realizirali prve kontre i polukontre, tako da je jednostavno moj tim bio neprepoznatljiv. Poslije smo našli idealnu petorku, povukli smo neke kontre, igrali smo zadnjih deset minuta onako kako smo trebali od početka. Kada smo trebali prelomiti tu veliku prednost bili smo potrošeni i Igokea je zasluženo pobijedila.

Krilni igrač Zadra, Boris Barać:

- Ovo je bila utakmica sa dva različita poluvremena, Igokea je dominirala u prvom dijelu, mi smo bili bolji u drugom poluvremenu i na kraju je ovo bila utakmica u kojem su odlučivala dva posjeda lopte. Igokea je imala ipak veliku prednost tako da i pored dobre igre na kraju, nismo uspjeli u potpunosti prelomiti u svoju korist.

IGOKEA - ZADAR 77-73 (27-19, 22-11, 19-23, 9-20) IGOKEA: Katnić (2), Pašajlić, Krstić, Kesar (10), Booker (8), Milošević, Šibalić (18), Radivojević (28), Lulić, Gipson (11); ZADAR: Bašić (9), Cosey (8), Kraljević (4), Šango (8), Delaš (9), M. Ramljak (5), Bošnjak (5), Marinković (7), Barać (18), I. Ramljak.

Sponzori