Sedma pobjeda Zadra 30.11.2015.

Na Višnjiku pala Igokea

Košarkaši Zadra pobijedili su u 12. kolu ABA lige u svojoj dvorani u Višnjiku ekipu Igokee 69-60 (14-22, 19-17, 17-6, 19-15).

Zadrani su do pobjede došli preokretom u trećoj četvrtini, koju su dobili 17-6, a potom u zadnjoj dionici igre slomili otpor momčadi iz Aleksandrovca. Kod Zadrana su najbolji bili Ivan Ramljak (12, 8 skokova) i Filip Kraljević (10), dok je Igokeu predvodio Krstić (13).

Zadar se s novom pobjedom i omjerom od sedam pobjeda i pet poraza vinuo u gornji dio ljestvice na peto mjesto, dok je Igokea na omjeru 5-7.

Ante Nazor, trener Zadra:

"Ova momčad opet je pokazala karakter vrativši se iz minusa. Želim zahvaliti našim navijačima koji su bili uz nas i kada smo gubili, oni su naša snaga. Dobar rad na treninzima sada nam se vraća, pogotovo a sve boljim učinkom igrača s klupe. Možemo li dohvatiti doigravanje? Mi želimo nastaviti raditi i pobjedjivati, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti, ali naši navijači su emotivni i vatreni i razumijem njihovu euforiju."
 

Franko Šango, igrač Zadra:

"Baš kao i u prošlom kolu protiv MZT-a vratili smo se iz velikog minusa i na kraju pobijedili. To pokazuje karakter i kvalitetu momčadi. Trebamo nastaviti ovako igrati,mislim da smo na pravom putu da nastavimo razveseljivati naše navijače."

Željko Lukajić, trener Igokee:

"Čestitam Zadru na pobjedi. Mi smo dosta dugo bili u utakmici ali za pobjedu nam je nedostajao bolji napadački učinak, pogotovo najiskusnijih igrača. Mi smo mlada momčad koja na ovakvim utakmicama skuplja iskustvo i nadam se da će moji igrači iz ovoga izvući pouku."


Miloš Komatina, igrač Igokee:

 "Smatram da smo olako ispustili plus 13 u drugoj četvrtini. To je bio ključ ovog meča. Zadar je dovoljno iskusna i kvalitetna momčad da bi to propustio kazniti. Bilo je dobrih perioda u igri naše momčadi i na temelju toga možemo biti optimisti za nastavak sezone."

Galerija: Zadar - Igokea 69-60

Sponzori