Naglić: Dat ćemo sve od sebe za pobjedu 01.02.2017.

Zadar u četvrtak gost Cibone

Novi trener Zadra Aramis Naglić službeno je predstavljen na konferenciji za medije. Na klupi Zadra debitirat će u četvrtak u Zagrebu, gdje Cibona i Zadar igraju zaostalu utakmicu A-1 lige hrvatskog prvenstva (18:00 sati).

Danas je konferenciji za novinare po prvi put službeno predstavljen novi trener Zadra, Aramis Naglić. Samo dan uoči utakmice s Cibonom, svjestan je koliko ga opsežan posao očekuje ukoliko želi ostvariti željeni rezultat sa svojim novim klubom
Druženje s novinarima otvorio je sportski direktor Branko Skroče sa zahvalom Nevenu Plantaku na svemu učinjenom:
- Prvo se želim zahvaliti Nevenu Plantaku za sve njegove pokušaje da izvuče maksimum iz ove momčadi. Onog trenutka kad to više nije mogao i kad je rekao kako ga igrači više ne slijede, zahvalio nam se i rekao da više ne može biti trener Zadra. Razišli smo se korektno, bez ikakvih repova.
Potom je predstavio Aramisa Naglića, trenera kojeg je dočekao uistinu nezahvalan zadatak izvući maksimum iz ekipe koje se trenutno nalazi na svome minimumu:
- Čovjek kojega ne treba previše predstavljati budući da se radi o bivšem reprezentativcu, dvostrukom osvajaču Eurolige i bivšem igraču Zadra. Mislimo da on može ovu momčad vratiti na pravi put i igračima vratiti samopouzdanje. Pred njega nismo postavili nikakav imperativ već je naš cilj da momčad napokon proigra onako kako bi trebala. On mora uvjeriti igrače da je svaka iduća utakmica odlazak u rat i dokle god imamo mogućnosti izboriti ostanak u ABA Ligi, moramo se boriti.
Potom je riječ dobio i Naglić koji je naglasio kako je svjestan izazova koji ga očekuju na užarenoj zadarskoj klupi:
- Zadar je uvijek izazov. Dobio sam niz poruka od ljudi koji se pitaju "što ti je ovo trebalo", ali da su stvari idealne, ne bi bilo smjena trenera i ja ne bih bio ovdje. Zadru treba trener koji je spreman riskirati, a ja sam taj. Zadar je prije svega strast, tradicija i klub za kojeg se vrijedi boriti. Moj će najveći uspjeh biti ako igračima vratim strast za igranjem košarke. To nije patetika, tako se treba ponašati. Ne opterećujem se selekcijom igrača, niti stanjem na tablici već počinjem od "nule". Bit ću zadovoljan ako vidim pomake u odnosu igrača prema košarci, a tada će se vratiti optimizam i svima onima koji prate klub.
Naglić većinu igrača Zadra već poznaje, a napominje i kako je odmah "kliknuo" sa svojim pomoćnicima Frankom Sterleom i Samirom Žužom:
- Većinu igrača znam i svjestan sam njihovih snaga i nedostataka, dok neke igrače prvi put vidim. Polako ću stoga uvoditi nove stvari u igru jer nema puno vremena za trening, slijedi nam niz utakmica i svaka šokantna promjena u taktičkom smislu nam može samo naškoditi. Stožer mi je kvalitetan, našli smo se na istoj valnoj duljini i od njih očekujem veliku aktivnost u radu.
Već sutra je pred Naglićem prvi ispit i to onaj koji spada u red najtežih - gostovanje kod Cibone. Dodatna je otegotna okolnost to što neće moći koristiti igrače registrirane u zimskom prijelaznom roku (Ramljak, Kovačević, Franke i Georgiev). Naime, radi se o zaostaloj utakmici iz prvog dijela sezone i mogu se koristiti samo igrači koji su tada bili registrirani za svoje klubove.
- Imat ćemo skraćeni roster, kao uostalom i oni, no to je prilika igračima koji su bili manje na parketu da se nametnu. Napravit ćemo sve za pobjedu - poručio je novi trener Zadra.

U uvodnom izlaganju sportski direktor kluba Branko Skroče uputio je zahvalu bivšem treneru Nevenu Plantaku...

- Želim zahvaliti Nevenu Plantaku za jedan uistinu predan rad i pokušaj da izvuče maksimum iz ove momčadi. Onog trenutka kad to više nije mogao i kad je vidio kako igrači više ne slijede njegove zamisli, zahvalio nam se i rekao da više ne može biti trener Zadra. Razišli smo se korektno, bez ikakvih repova.

Skroče je potom predstavio novog trenera Aramisa Naglića, od kojeg se očekuje da vrati Zadar na pobjedničke staze.

- Naglić je osoba koju ne trebamo detaljno predstavljati budući da se radi o bivšem reprezentativcu, dvostrukom osvajaču Eurolige i nekadašnjem igraču Zadra. Vjerujemo da on može ovu momčad vratiti na pravi put i igračima vratiti samopouzdanje. Pred njega nismo postavili nikakav imperativ. Naš je cilj da momčad napokon proigra, novi trener treba uvjeriti igrače da je svaka iduća utakmica izazov i dok god imamo mogućnost izboriti ostanak u ABA Ligi, moramo se boriti, poručio je Skroče.

Novi trener Aramis Naglić kao igrač je u Zadru boravio u dva navrata. Prvi put u eri Danijela Jusupa, a u drugom navratu je stigao na poziv trenera Rudolfa Juga i te sezone sa Zadrom osvojio naslov prvaka. U svojem uvodnom obraćanju naglasio je kako je svjestan izazova koji ga očekuju na užarenoj zadarskoj klupi.

- Zadar je uvijek izazov za bilo kojeg košarkaša i košarkaškog trenera. Čim se saznalo da preuzimam klupu Zadra, dobio sam niz poruka od svojih prijatelja i poznanika koji se pitaju 'što ti je ovo trebalo'. Ipak, da su stvari idealne, danas ne bih dobio priliku biti trener Zadra. Ovom klubu sada treba trener koji je spreman riskirati, a ja sam taj. Zadar je prije svega strast, tradicija i klub za kojeg se vrijedi boriti svom snagom. Moj će najveći uspjeh biti ako igračima vratim strast za igranjem košarke. Ne opterećujem se selekcijom igrača, niti stanjem na tablici, već počinjem od 'nule'. Bit ću zadovoljan kada vidim pomake u odnosu igrača prema košarci. Tada će se, vjerujem, vratiti optimizam i svima onima koji prate klub.

Naglić već poznaje većinu igrača Zadra, a zadovoljan je uspostavljenom komunikacijom sa svojim pomoćnicima Frankom Sterleom i Samirom Žužom.

- Većinu igrača dobro poznajem te sam svjestan njihovih dobrih strana, ali i nedostataka. Polako ću uvoditi nove zamisli u igru jer nema puno vremena za trening. Pred nama je niz zahtjevnih utakmica i svaka šokantna promjena u taktičkom smislu nam može samo naškoditi. Stožer mi je izuzetno kvalitetan, brzo smo se našli na istoj valnoj duljini i od njih očekujem veliku aktivnost u radu.

Već u četvrtak je pred Naglićem prvi ispit i to odmah jedan od najtežih - gostovanje kod Cibone. Otegotna je okolnost to što Zadar neće moći koristiti igrače registrirane u zimskom prijelaznom roku (Ramljak, Kovačević, Franke i Georgiev), obzirom da se radi o zaostaloj utakmici iz prvog dijela sezone pa se mogu koristiti samo igrači koji su tada bili registrirani za svoje klubove.

- Imat ćemo skraćeni roster, kao uostalom i oni, jer neće na raspolaganju imati Luku Žorića i Amerikanca Reynoldsa. Ipak, bit će to dobra prilika igračima koji su u posljednje vrijeme imali manje minuta na parketu da se nametnu. Znamo da situacija nije idealna, ali ne želimo bježati od odgovornosti. Sigurno ne idemo u Zagreb na izlet. Tražit ćemo svoju šansu i pokušat ćemo napraviti sve što je u našoj mogućnosti za pobjedu u Draženovom domu - poručio je novi trener Zadra.

Sponzori