Cosey odlazi iz Zadra 10.03.2016.

Igrač odbio produljenje ugovora, nova destinacija Turska

Glenn Cosey odlazi iz Zadra. Nakon što mu je istekao ugovor koji ga je sa Zadrom vezao do završetka ABA lige, američki branič nije pristao na ponudu kluba za produljenjem ugovora do kraja sezone, s opcijom dodatne jednogodišnje suradnje. Njegov agent danas je službeno izvjestio predstavnike Zadra da mu je pronašao novu destinaciju. Prema dostupnim informacijama, Cosey odlazi u jedan klub iz Turske...

- Žao nam je što ga nismo uspjeli zadržati, iako smatramo da je naša ponuda bila iznimno korektna. Kod nas je napredovao kao igrač i sasvim sigurno bi se dodatno isprofilirao u narednom razdoblju. Njegov agent je nekorektno odugovlačio s odgovorom na naš prijedlog ugovora koji smo mu dostavili prije mjesec i pol dana. Nije se javljao na naše pozive i dopise, da bi nam danas poslao tek kratku obavijest da Cosey odlazi. Iako nisu bili korektni prema nama, mi im želimo svu sreću. Svjesni smo da se moramo pojačati na toj poziciji za hrvatsko prvenstvo i reagirat ćemo u skladu s našim mogućnostima, rekao je sportski direktor Branko Skroče.

Cosey je bio statistički najkorisniji igrač Zadra u ABA ligi. 24-godišnjak iz Michigana je odigrao svih 26 utakmica, te je bilježio prosjek od 12,5 poena, 3,2 skoka i dvije asistencije po susretu, uz valorizaciju 12,6 za 26 minuta provedenih u igri.

Sponzori