Olimpija je napadački opasna sa svih pozicija 10.12.2016.

Zadar gostuje u Ljubljani

Košarkaši Zadra u 13. kolu ABA lige gostuju u Ljubljani kod Union Olimpije. Utakmica se igra u nedjelju od 21 sat u dvorani Tivoli...

- Pred nama je zahtjevno gostovanje. Olimpija ima nešto lošije rezultate u ABA ligi prvenstveno iz razloga jer paralelno igraju tri natjecanja - Eurokup, ABA ligu i slovensko prvenstvo. Ipak, to nas neće zavarati jer je u pitanju odlična momčad. Oni imaju vrlo široki roster, koriste po 10 igrača svaku utakmicu. Izuzetno su šuterski raspoloženi, forsiraju agresivnu obranu po cijelom terenu i imaju visok ritam koji drže svih 40 minuta. Ako želimo ostati do kraja u igri, moramo smanjiti broj izgubljenih lopti te im zaustaviti šut vanjske linije ili maksimalno smanjiti učinak njihovih centara, kaže trener Neven Plantak koji još ne zna za poraz na klupi Zadra. 

Sve bolji Lovro Mazalin vjeruje da Zadar može do pozitivnog rezultata u Ljubljani...

- Bilo bi dobro nastaviti s pozitivnom serijom. Posljednje vrijeme igramo dosta dobro i nadam se da će nas dobra obrana još jednom povući u još bolji napad i da ćemo doći do bodova u Ljubljani. Svi smo skupa podigli razinu obrane i ušli u dobar ritam te tako moramo nastaviti. Što se tiče Olimpije, oni rezultatski ne blistaju, ali dobra su momčad. Dobro smo ih skautirali, imaju nekoliko iznimno kvalitetnih pojedinaca, ali ako mi budemo pravi vjerujem u pozitivan rezultat. 

Osim ozlijeđenog Lovre Bašića koji bi se idući tjedan u potpunosti trebao priključiti treninzima, na put u Ljubljanu zbog ozljede nije otišao Marko Jurica. 

 

Sponzori