Sigurna pobjeda protiv Union Olimpije 31.10.2015.

Zadrani su se izjednačili na prvenstvenoj ljestvici s Olimpijom

Košarkaši Zadra protiv ljubljanske Union Olimpije upisali su četvrtu ovosezonsku pobjedu u osam odigranih utakmica regionalne ABA lige. Rezultatom 67-56. Zadrani su nadigrali Union Olimpiju s kojom su se sada izjednačili na prvenstvenoj ljestvici.

Zadar je od početka nametnuo svoj ritam koji je držao sve do kraja utakmice. Na poluvremenu je vodio rezultatom 38-27, a u prvoj polovici susreta momčad Ante Nazora predvodili su Cosey (9), Barać (8) i Pašalić (7), dok je kod gostiju najopasniji bio Zakis (7).

U nastavku Zadar je nastavio čvrstom igrom u obrani i kontroliranim napadom, pa gosti nisu imali recept za povratak u dvoboj.

Ovom pobjedom Zadar je stigao na omjer 4-4, čime je odmaknuo Sutjesci, Partizanu, Ciboni i Tajfunu na dvije pobjede razmaka.

Zadrane je u večerašnjoj pobjedi predvodio Cosey s 16 koševa, a jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Barać. Vrijedi spomenuti i veliki doprinos braće Ramljak i Filipa Kraljevića koji se nakon manjih problema sa srcem vratio na parket i prikazao kvalitetnu igru.


KK Zadar: Bašić, Cosey 16, Kraljević 8, Šango, Delaš 7, Širko, M. Ramljak 8, Bošnjak 2, Marinković 2, Barać 10, I. Ramljak 7, Pašalić 7.

KK Union Olimpija: Wright 8, Rupnik 2, Hrovat 4, Mesiček 5, Nikolić 1, Vučetić 4, Lapornik 6, Lešić 9, Mahkovic 6, Zakis 11, Čančar.

Galerija: Zadar - Olimpija 67:56

Sponzori