Na domaćem parketu uvijek moramo ići po pobjedu 01.12.2016.

Na Višnjik u petak stiže Karpoš Sokoli

Košarkaši Zadra u 12. kolu regionalne ABA lige u petak će od 18 sati u dvorani Krešimira Ćosića ugostiti momčad Karpoš Sokoli. Uoči tog dvoboja, u Press centru ŠC Višnjik predstavljen je novi trener Zadra Neven Plantak...

- Riječ je o čovjeku koji je cijeli život u košarci, a kao vrhunac njegovog kvalitetnog rada stiglo je imenovanje za novog trenera Zadra. Vjerujem da će on i igrači ostvariti dobar kontakt te da možemo ostvariti ciljeve postavljene uoči početka sezone - kazao je u uvodnoj riječi sportski direktor kluba Branko Skroče, koji je sutrašnju utakmicom proglasio jednom od ključnih u sezoni...

- U pitanju je utakmica koja je za nas utakmica polusezone, možda i sezone. Igramo protiv jedne kvalitetne momčadi koja je u usponu. Oni su u zadnje tri utakmice igrali protiv tri najjače ekipe u ABA ligi, od čega su dobili dvije - Budućnost i Cedevitu, a protiv Crvene Zvezde su bili tri četvrtine u egalu. Obzirom na važnost utakmice nadamo se velikoj podršci naših navijača.

Novi trener Zadra Neven Plantak poručio je kako Zadar u ovom susretu nije favorit, ali da, pogotovo na domaćem parketu, uvijek mora ići na pobjedu...

- Karpoš je ekipa koja je trenutno najmanje 50 posto jača nego prije mjesec i pol dana kada sam protiv njih igrao s Trepčom u Balkanskoj ligi. Imaju novog trenera, novi koncept igre, izvrsnog razigravača, nekoliko makedonskih reprezentativaca, a gotovo svi njihovi visoki igrači imaju dobar vanjski šut. Njihov trenutni položaj na ljestvici ne odgovara kvaliteti i budžetu koji su uložili u ekipu i oni će se zasigurno dizati kako bude išla sezona. 

Plantak je zadovoljan reakcijom igrača na prvim treninzima...

- Nemam primjedbi, ali da bi se vidio moj rad potrebno je vrijeme. Dat ću sve od sebe da bar neke segmente podignemo na veću razinu. Za utakmicu s Karpošem ne možemo očekivati drastične promjene jer tri dana za takvo što nije dovoljno. Ipak moramo pokušati izvući maksimum, prvenstveno podignuti agresivnost u obrani. Radili smo dosta na tome, ali za sve to usvojiti potrebno je vrijeme, kojeg baš i nemamo. Zato moramo svi skupa dati maksimum, biti kao jedan i pokušati izvući tu utakmicu nakon koje će nam biti puno lakše raditi. Ovo je moja 28. godina da radim kao trener, a za KK Zadar navijam od svoje sedme. Promijenilo se u tom razdoblju 'milijun' igrača, trenera i uprava kluba, ali ja sam uvijek navijao za - Zadar. Ako voliš klub, dat ćeš svu energiju da napravi rezultate - zaključio je Plantak.

Iako su Makedonci loše ušli u sezonu, posljednjih nekoliko kola su znatno podigli razinu igre,  te su uspjeli doći do dvije pobjede i to protiv ponajboljih momčadi ABA lige, Budućnosti i Cedevite. Vrlo važnu ulogu kod njih imaju Zadranin Dominik Mavra te nekadašnji igrači Zadra Goran Vrbanc i Zoran Vrkić.

- Karpoš Sokoli je dosta bolja momčad nego li to pokazuje stanje na tablici. U rosteru imaju nekoliko kvalitetnih igrača i sigurno neće biti lagana utakmica. Morat ćemo na teren izaći maksimalno koncentrirani. Uvjeren sam da ćemo biti pravi i da u konačnici ne bi trebalo biti problema. Dvoboj protiv Karpoš Sokolija je za nas jedna od najvažnijih utakmica u ovom dijelu sezone i sigurno je da postoji određeni imperativ pobjede. Nadam se da ćemo, uz pomoć naših navijača, osvojiti važne bodove - poručio je ponajbolji igrač Zadra ove sezone Ivan Marinković.

 

Sponzori