Možemo do pobjede kod FMP-a 15.12.2016.

Bez Bašića i Jurice, Vladović upitan

Košarkaši Zadra u petak 16. prosinca na otvaranju 14. kola ABA lige gostuju kod beogradskog FMP-a (od 18 sati).

- FMP je radna ekipa koja igra agresivno svih 40 minuta, a rotiraju svaku utakmicu 10 igrača. Na nama je da na njihovu agresivnost odgovorimo još jače, baš kako smo reagirali u dobrom dijelu utakmice u Ljubljani. Moramo smanjiti broj izgubljenih lopti i u tom slučaju imamo izgleda za pobjedu, najavio je uoči utakmice protiv FMP-a trener Zadra Neven Plantak.

Situacija u momčadi ne ide mu na ruku, jer je Zadar otputovao bez ozlijeđenih Lovre Bašića i Marka Jurice, a upitan je i nastup ključnog igrača Zadra Jakova Vladovića koji je na put krenuo bez odrađenog treninga.

- Tek ćemo na licu mjesta vidjeti hoće li nam i koliko biti od pomoći. Ipak, nema nam druge nego u Železniku dati sve od sebe, borit ćemo se i potruditi napraviti dobar rezultat, istaknuo je Plantak.

Ponajbolji igrač Zadra Ivan Marinković naglašava kako je u pitanju iznimno važna utakmica.

- FMP je jedna jako uigrana ekipa. Momci se dobru poznaju, a glavni igrač im je playmaker Filip Čović na kojeg trebamo obratiti posebnu pozornost. Pobijedili smo ih na Višnjiku na otvaranju ovosezonske ABA lige u jednoj neizvjesnoj utakmici, a sličnu utakmicu očekujem i u petak. Trebamo biti izuzetno motivirani, fokusirani i koncentrirani, istaknuo je Marinković, a slično razmišlja i Boris Barać.

- Riječ je o jednom neugodnom protivniku, bez obzira na trenutno stanje na ljestvici. Njihova pick & roll igra je nešto na što treba posebno obratiti pozornost. Bit će teška i neizvjesna utakmica. Nadam se da će nam se vratiti sreća koja nas je napustila na gostovanjima kod Krke i Olimpije, gdje smo izgubili za jednu loptu. Što drugo kazati nego da idemo na pobjedu, dižemo se u formi i nadam se da ćemo prikupiti što više bodova, zaključio je Barać.

Sponzori