Moramo na teren izići bijesni zbog poraza u Rijeci 26.04.2016.

Sezona najvjerojatnije gotova za Marka Ramljaka

Pred košarkašima Zadra jedan je od važnijih ispita u Ligi za prvaka. U 9. kolu u srijedu (19:00 sati) na Višnjiku dočekuju momčad riječkog Kvarnera koja ih je u prvom dijelu prvenstva pobijedila s čak 19 razlike (86-67)...

- U ovom trenutku nam je najvažnije da se maksimalno pripremimo za utakmicu. Rezultat prvog susreta u Rijeci sugerira nam da se ne možemo svrstavati u ulogu favorita i da se ni na jedan način ne smijemo ležerno odnositi prema ovom protivniku. Moramo ga shvatiti vrlo ozbiljno i maksimalno se pripremiti za zadatke i situacije koje moramo odraditi da bismo pobijedili. Protivnik je nezgodan, atipičan. Moramo se čuvati njihovog vanjskog šuta i minijatura bilo vanjskih, bilo unutarnjih igrača jedan na jedan. S pravim pristupom i uz pravu obranu, moramo ih anulirati u samom početku utakmice. - kaže u najavi utakmice strateg Zadra Ante Nazor.

Najveći problem Zadranima predstavlja obnovljena ozljeda Marka Ramljaka.
- Radi se o težoj ozljedi, malo iznad onog mjesta gdje je bila prethodna, koja je sanirana (stražnja loža, op.a.). On se žrtvovao za momčad na utakmici protiv Cibone i hvala mu na tome. Nažalost, na njega sigurno nećemo moći računati do kraja Lige za prvaka.

Razmišljate li o lovu na 19 razlike, koliko ste izgubili u Rijeci?
- Najbitnije je pobijediti. Nismo u poziciji da budemo toliko bahati da razmišljamo o razlici. Moramo na teren izići bijesni zbog događaja u Rijeci, koji ne služi na čast nikome od nas. Taj bijes nam mora dati energiju da pristupimo utakmici još bolje nego protiv Cibone. To je ono što priželjkujem i nadam se da će moji momci razmišljati u tom smjeru.

Sponzori