Nazor: Navijače doživljavam kao sastavni dio momčadi 11.10.2015.

Ramljak: Vrijeme je za napadačko buđenje

U ponedjeljak s početkom u 18 sati u dvorani Krešimira Ćosića igra se utakmica 5. kola ABA lige između Zadra i Mega Leksa iz Sremske Mitrovice. U pitanju je mlada, talentirana i razigrana ekipa koja nema toliku čvrstinu u obrani kao dosadašnji protivnici Zadra.

-Zbog toga nam je iznimno važno u utakmicu ući jednako čvrsto i napaljeno kao protiv Crvene zvezde. Ono što se dogodilo u Podgorici nam je velika škola i upozorenje, ali i dodatni motiv za iduće dvoboje. Moramo biti koncentrirani i motivirani i ne smijemo se raspadati nakon nekoliko dobrih obrambenih akcija protivnika. Ključna stvar je pronaći poveznicu između unutarnje i vanjske igre, a tu su nam iznimno važni Ivan i Marko Ramljak koji nisu prošli pripreme s nama i čija forma još uvijek, očekivano, oscilira. Ja se nadam njihovom sve većem doprinosu momčadi i da će se dizati iz utakmice u utakmicu, kazao je trener Zadra Ante Nazor.

Pozvao je navijače da i ovoga puta napune tribine Krešine dvorane.

- Ne trebam naglašavati koliko su nam važni. Doživljavam ih kao sastavni dio svoje momčadi, poručio je Nazor.

Sutrašnju utakmicu između Zadra i Mega Leksa igrač Zadra Marko Ramljak vidi kao priliku za napadačko buđenje ekipe.

- Nije ugodno poslije ovako teškog poraza od Budućnosti, ali ispred nas je vrlo bitna utakmica. Možemo reći da u ova 4. kola nismo upisali rezultatski kiks, ali da ne bi morali uključivati alarm nužno je da sljedeće dvije domaće utakmice protiv Mega Leksa i Tajfuna dobijemo, što vjerujem možemo ostvariti uz igru koju smo do sada prikazali na Višnjiku.

Svjestan je Marko da obrana Zadra ne predstavlja problem koliko neučinkovitost u realizaciji...

- Napad nam mora proraditi. U zadnje dvije utakmice nismo zabili niti 100 koševa što je - tragično. Nadam se da je utakmica s Megom prilika da uđemo u napadačku formu. To bi nam puno značilo pred nastavak prvenstva.

Poput trenera Nazora i Marko Ramljak je pozvao navijače:

- Publika je bila uz nas do sada, dolazila u velikom broju unatoč nezgodnim terminima i utakmicama za vrijeme radnih dana. Činjenica je da smo podbacili u Podgorici, no vjerujem da su čvrsto uz nas i pozivam ih da nas ponesu i protiv Mega Leksa. Njihova pomoć nam je potrebna.

U dosadašnja četiri međusobna ogleda Zadar je upisao tek jednu pobjedu, i to prošle sezone na Višnjiku s minimalnih 74-73.

Sponzori