Nazor: Presudile primljene trice i izgubljene lopte u zadnjoj četvrtini 12.10.2015.

Zadru četvrti poraz u sezoni

Novi poraz Zadra u ABA ligi. Mega Leks je na Višnjiku slavio 76-81. Agresivno otvaranje donijelo je gostima već u prvoj četvrtini prednost od desetak koševa. Skok u napadu održao je Zadar u igri te su se igrači Ante Nazora do poluvremena približili na -3 (32-35).

U 22. minuti Zadar je došao u prvo vodstvo, no nije bilo snage i kvalitete (4 izgubljene lopte) za veći odmak. U izjednačenoj završnici presudile su tri povezane otvorene trice gostiju.

Nakon četvrtog uzastopnog poraza svoje momčadi, trener Zadra Ante Nazor nije imao što nego čestitati Mega Leksu na pobjedi, što je i učinio pa nastavio s analizom utakmice.

- Dobro su se pripremili i ušli u utakmicu kako treba. Mi smo kasno ušli u utakmicu, a rezultat na poluvremenu (32:35) bio je, s obzirom na igru, jako dobar. Očekivali smo tvrdu utakmicu i takva je bila. Drugo poluvrijeme je praktički u potpunosti bilo u egalu. Kada smo napokon uhvatili ritam, izgubili smo četiri lopte zaredom, kada smo možda mogli i prelomiti na osjetniju razliku. Onda smo imali tri kardinalne greške, primili tri trice i više se nismo mogli vratiti. Ne mogu svojim momcima zamjeriti borbenost, 15 skokova u napadu daju do znanja da smo se borili, ali nismo imali petlje prelomiti utakmicu, odnosno defanzivno izdržati u egalu do kraja - rekao je trener Zadra.

Kako izići iz ove situacije?

- Radom, razgovorom, treningom, pripremom. Drugi način ne znam.

Dejan Milojević, trener Mega Leksa, bio je, logično, vrlo zadovoljan predstavom svoje momčadi.

- Jako bitna utakmica za nas, jer smo svima dali do znanja da ćemo protiv svakoga ići na pobjedu. Obranu igramo prilično dobro i takva je bila i na ovoj utakmici, osim što smo im dopustili previše skokova u napadu. Samo zbog toga prvo poluvrijeme nije završilo barem +10 za nas. Tako je Zadar dobio samopouzdanje, pogodio neke šuteve i završilo je samo tri razlike, premalo s obzirom na prikazanu igru - rekao je Milojević pa nastavio.

- U drugom poluvremenu je bilo očekivano tvrdo, koš na koš, a mi se nismo predavali kada je Zadar poveo. Za to smo u završnici i nagrađeni, pogodili smo tri trice zaredom, otišli na nedostižnu prednost i zasluženo pobijedili. Ponosan sam na svoje igrače, jer dobiti Zadra u njegovoj dvorani i u situaciji kada je bio maksimalno spreman da reagira nakon nekoliko neugodnih poraza, nije nimalo lako. Zadru želim sve najbolje, uživao sam ovdje igrati i nadam se da ćemo se još mnogo puta susretati. Samardžiski je vjerojatno slomio nos, ali pokazao je veliku hrabrost i odigrao do kraja. Nadamo se da će biti spreman za Igokeu. - zaključio je trener Mega Leksa.

DOMAGOJ BOŠNJAK, ZADAR: Skupocjene glupe odluke

- Čestitam Mega Leksu na zasluženoj pobjedi. Imali smo naše prilike, pogotovo kada smo preokrenuli i poveli, ali onda smo napravili nekoliko glupih odluka u napadu, prvenstveno ja i oni su se ponovno odvojili. Kako dalje? Samo se sami možemo izvući iz ovoga. Moramo se skupiti i pobijediti Tajfun. Nastavit ćemo raditi i pokušati čim prije riješiti probleme koje imamo. Iz ovoga treba izvući pouke i napraviti sve da u petak prekinemo negativan niz.

 ĐORĐE SIMEUNOVIĆ, MEGA LEKS: Presudila velika želja

- Čestitam suigračima na ovoj važnoj pobjedi. Mislim da je presudila naša velika želja i energija, prije svega u obrani. Znali smo kakvo nas gostovanje očekuje. U Zadru je uvijek prelijepo igrati, jer to je grad košarke, ali i vrlo teško. U prvom poluvremenu smo imali velikih problema s njihovim skokom u napadu, no obrambeno smo cijelu utakmicu odigrali jako dobro. U ključnim trenucima nas je poslužio i šut i napravili smo "brejk". Jako smo sretni s ovom pobjedom.

U petak u 21:00 sat Zadar će ugostiti momčad Tajfuna
Galerija: Zadar - Mega Leks

Sponzori