Šango otišao, Šango došao 26.08.2016.

Marko Ramljak u Cedeviti

Franko Šango više nije igrač Zadra! Nakon isteka ugovora, s klubom se nije uspio dogovoriti oko nastavka suradnje. 24-godišnji šuter, koji je prošao sve mlađe kategorije kluba, a u seniore je ušao 2011., u srijedu je odradio posljednji trening na Višnjiku i pozdravio se sa suigračima.

- Nismo se uspjeli dogovoriti oko uvjeta produljenja ugovora. Smatrali smo da je naš prijedlog ugovora korektan, no njemu uvjeti nisu odgovarali i odlučio je ići svojim putem. Želimo mu svu sreću u nastavku karijere - rekao je sportski direktor Zadra Branko Skroče.

Osim Šanga, u sastavu Zadra za novu sezonu sasvim sigurno neće biti niti Marka Ramljaka koji je potpisao za Cedevitu.

- Nije lako napustiti moj klub, u kojemu sam proveo cijeli život, ali kao profesionalni košarkaš ne želim stagnirati, nego napredovati. Već imam neke ponude i nadam se da ću u novoj sredini imati priliku za napredak - kazao je Šango, koji je u KK Zadru proveo četiri od posljednjih pet sezona, a jednu je bio na posudbi u Slavonskom Brodu.

Dok jedan Šango odlazi, drugi se vraća. Jure Šango će nakon šest godina ponovno biti kondicijski trener kluba s Višnjika. Povratak u Zadar dogovorio je i prije odlaska na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, gdje je bio član stručnog stožera hrvatske reprezentacije, a sada su definirani i svi detalji.

Sponzori