Nazor: Vjera je majka stvarnosti 18.02.2016.

Izjave aktera utakmice

Nakon velike pobjede Zadra protiv Cibone u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića u pobjedničkoj momčadi nije bilo euforije. Svjesni su da ih od trofeja dijeli još jedna pobjeda, protiv vrlo jake Cedevite.

Trener Zadra Ante Nazor:

- Vjerovali smo, a vjera je, kažu, majka stvarnosti. Kada nešto vjeruješ, to se i dogodi. Ali morali smo podnijeti veliku žrtvu. Tek kada smo se skupili u obrani, stvari su krenule u našu koristi. No, nije bilo dovoljno pomagati jedan drugome u obrani. Bilo je potrebno ginuti jedan za drugog. Ovo je zaista bila teška utakmica i ovo je velika pobjeda, jer smo igrali protiv kvalitetnog i iskusnog protivnika. Generalno nisam zadovoljan našom igrom i ona će protiv Cedevite morati biti bolja. Nek nam ovo bude pouka, da ne smijemo padati u koncentraciji, već moramo igrati iz posjeda u posjed. Moramo obratiti i pažnje na slabosti koje smo imali, poput branjenja pick & rolla.

Cedevita?

- Vrlo jaka momčad, koja ima iskustvo igranja Eurolige i iskustvo na tom levelu zaista mnogo znači. To je kao da igrate tetris u onoj većoj brzini i mi ćemo se morati prilagoditi na takav intenzitet. Zadar je dva puta ove sezone dobio Cedevitu, ali to nam mora biti motiv za finale, a ne otežavajuća okolnost. Dokazali smo da možemo i ne smijemo imati uteg u finalu, već moramo dati sve od sebe, znajući da ih možemo dobiti.

Ante Delaš je ponovo bio igrač utakmice?

- Tog igrača znam još od mladih dana iz Splita i iskreno ću reći da me ovaj scenarij nije iznenadio. Čak bi me iznenadilo da nije ispalo ovako. Ali isto tako je i činjenica on neće moći rješavati utakmice u nedogled. Ali ne smije ostati sve na njegovim leđima. To se ne smije u nedogled ponavljati.

Ante Delaš, igrač Zadra:

- Nije bilo lako igrati protiv Cibone. Odlična su momčad koja se dobro pripremila za ovu utakmicu i priredila nam puno problema. Najvažnije da smo uspjeli ovo izvući ali sutra nas već očekuje puno važnija utakmica. Dosta nas je energetski potrošila ova utakmica, međutim kada se sutra ponovo na ovaj način napuni ova dvorana sve ćemo staviti sa strane i jurnuti po pobjedu. Biti će jako teško, Cedevita je izuzetan suparnik kojeg je realno teško pobijediti tri puta u nizu. Iako će oni biti favoriti, euforija koja je trenutno u gradu i na tribinama i činjenica da igramo doma uz dvije već ostvarene pobjede nad njima ove sezone, daju nam za pravo da sutra razmišljamo o pobjedi.

Ivan Marinković, centar Zadra:

- Jako teška pobjeda. Znali smo da neće biti laka utakmica, Kup je specifično natjecanje u kojem nemate pravo na popravni. Ušli smo malo nervoznije u utakmicu, možda je i taj pritisak domaćeg terena i velikih očekivanja malo više utjecao na nas. Do samog kraja nismo se uspjeli opustiti. Gubili smo u jednom trenutku i 9 koševa razlike, tu smo pokazali još jednom karakter i sasvim zasluženo preokrenuli zaostatak i ušli u finale. Pritom bi se stvarno zahvalio navijačima, napravili su fantastičnu atmosferu i veselim se sutrašnjem finalu.

Trener Cibone Damir Mulaomerović:

- Čestitam Zadru na pobjedi. Vodili smo devet razlike i u tom trenutku nam je nedostajalo mirnoće, koncentracije. Radili smo loše odluke u napadu, a s druge strane, Zadar je pogodio nekoliko slobodnih bacanja, Barać je pogodio tricu i ta prednost se istopila. Nemam što zamjeriti svojim igračima. U većem dijelu utakmice smo zaista odradili dobro, ali u ovakvoj atmosferi nije bilo jednostavno igrati. Da smo pobijedili, ne bi bilo nezasluženo.

Sponzori