Razišli se Zadar i Delaš 15.06.2016.

Delaš u potrazi za novim klubom

Ante Delaš iduće sezone neće igrati u dresu Zadra. Najkorisniji prošlosezonski igrač Zadra iskoristio je opciju u ugovoru koja mu je nudila mogućnost odlaska te je klupsko vodstvo izvijestio da je u potrazi za novim klubom...

- Ante Delaš je uvijek bio veliki profesionalac i zahvalni smo mu za sve što je napravio za naš klub. Nažalost, ambicije za sljedeću sezonu nisu nam se poklopile i možemo mu samo zaželjeti sve najbolje u novoj, najvjerojatnije inozemnoj destinaciji, rekao je sportski direktor Branko Skroče.

Ante Delaš trenutno je na pripremama hrvatske košarkaške reprezentacije koja će na kvalifikacijskom turniru u Torinu pokušati izboriti plasman na Olimpijske igre.

'Sveti Ante', kako mu od milja skandiraju navijači, na Višnjiku je proveo ukupno tri sezone. U prvom navratu dres Zadra nosio je između 2011. i i 2013. godine, a potom se, nakon dvije godine u Cedeviti, prošle sezone vratio u Zadar i bio najkorisniji igrač momčadi. Za prošlosezonsku je izvedbu nagrađen i trofejem Zadarskog lista 'Frane Vukić'.

Za Zadar je odigrao ukupno 123 utakmice te je ubacio 1266 poena, uz impresivan niz 'ključnih koševa' za pobjede u posljednjim trenucima utakmice.

Sponzori