Nazor: Za pobjedu moramo pokazati krv, znoj i suze 16.02.2016.

Zadar u polufinalu kupa na Cibonu

Završnica Kupa Krešimira Ćosića u srijedu i četvrtak biti će održana na Višnjiku, u dvorani koja ponosno nosi ime velikana zadarske i hrvatske košarke.

Prvi će na parket Krešinog doma u srijedu u 17 i 10 istrčati igrači Cedevite i Kvarnera, dok će nakon njih snage od 20 sati odmjeriti stari znanci Zadar i Cibona.

- Ne razmišljam o trofeju. Fokusiran sam samo na utakmicu s Cibonom. Tu moramo pokazati krv, znoj i suze da se utakmica dobije. Na domaćem terenu imamo velike šanse. Opasan može biti Ante Žižić, ali i Joksimović, Florence, Slavica, Rozić, Siriščević. Mi moramo od početka nametnuti svoj ritam, kao protiv Metalca i MZT-a na Višnjiku. Moramo imati kontrolu skoka i odsjeći njihovog play makera. Moramo biti jako fokusirani na defanzivne zadaće i kontrolu skoka, te namentnuti svoj ritam i stil igre i onda ćemo imati priliku. Ne smijemo im prepustiti inicijativu, kazao je trener Zadra Ante Nazor.

Ante Nazor, koji na klupi Zadra provodi treću sezonu, slikovito je opisao što za njega znači derbi.

- Iskreno ću vam reći što mi to znači. Kada smo 2013. igrali drugu utakmicu finala prvenstva Hrvatske protiv Cibone, pred prepunim Višnjikom, imali smo 13 poena prednosti i promašili šest slobodnih bacanja zaredom. Da sam imao pištolj, tog trenutka pucao bih sebi u glavu. Eto, toliko mi to znači.

Grad košarke ovih dana živi za priliku da nakon gotovo osam godina osvoji trofej. Očekuje se puna dvorana, a na Nazoru i njegovim igračima je da tu euforiju s tribina usmjere u pravom smjeru.

- Treba biti gušt igrati ovakve utakmice i to nikako ne bi smio biti dodatan pritisak. Moji igrači moraju imati svijest da će im pravim i poštenim pristupom na terenu publika biti vjetar u leđa, a da drugačijim pristupom to može biti bumerang u glavu. Moraju shvatiti da je sve u njihovim rukama i u skladu s time se ponašati na terenu. Nema razloga biti opterećen bilo čime. Idemo igrati i biti najbolji što možemo, ništa više, ništa manje - ističe trener Zadra.

Pred nama je treći ovosezonski ogled Zadra i Cibone. Početkom listopada prošle godine, u prvom kolu ABA lige, Zadrani su na svom terenu slavili sa 62:53, dok je u drugom ogledu, sredinom prosinca, pod tornjem dobila Cibona sa 74:65...

- Ova momčad Cibone je na početku sezone bila programirana za mnogo veće ciljeve, a natpisi u medijima sugeriraju da su i prepuni NBA prospekata. No, ove dvije utakmice koje smo odigrali u ABA ligi sugeriraju veliku neizvjesnost, jer smo ih mi pobijedili kod kuće jednakom razlikom kao i oni nas u Zagrebu. Smatram da na domaćem terenu imamo veliku priliku i zato se nadam da će nas navijači doći podržati u što većem broju, poručio je Nazor.

Kapetan Lovre Bašić povrdio je odličnu atmosferu iz svlačionice.

- Igramo protiv Cibone, našeg tradicionalno velikog protivnika. Kup se igra u Zadru pred našom publikom i to nam je velika prilika da nakon dosta vremena osvojimo jedan trofej. Ako odigramo kako znamo mislim da smo blizu ostvarenju tog cilja. Trebamo gledati sebe i svoju igru, biti borbeni u obrani i raznovrsni u napadu. To je ključ pobjede, istaknuo je kapetan Lovre Bašić.

Finale je na rasporedu u četvrtak s početkom u 20 sati.

Ulaznice za završnicu Kupa Krešmira Ćosića prodaju se na blagajni ŠC Višnjik, svaki dan od 10 sati, u srijedu do početka drugog poluvremena druge utakmice, a u četvrtak, 18. veljače do početka drugog poluvremena finalnog susreta. Paket ulaznica za oba dana može se kupiti po cijeni od 50 kuna. Organizatori završnice tvrtka S Event i Košarkaški savez Zadarske županije omogućili su besplatan ulaz na sve utakmice pretplatnicima KK Zadar.

Sponzori