Matulović: Trebamo popraviti obranu, Brzoja zadovoljio na jedinici 05.09.2016.

Bašić pred operativnim zahvatom

Košarkaši Zadra na Memorijalnom turniru "Ljubo Jovanović" u Baru (Crna Gora) odigrali su utakmice protiv dva ABA ligaša - Mornara te Budućnosti te upisali dva poraza.

Novi pripremni ogled imat će u srijedu kada će u zatvorenoj trening utakmici odmjeriti snage s šibenskim Jollyem. 

Nastup svoje momčadi za kkzadar.net prokomentirao je Ante Matulović, trener Zadra.

- Možemo relativno biti zadovoljni nakon ovog turnira na kojem smo igrati sa smanjenom rotacijom te smo u jednom trenutku ostali sa svega osam igrača. Tako je na mjestu organizatora igrao Mislav Brzoja koji se u obje utakmice predstavio u odličnom izdanju - kaže Matulović čija je momčad igrača bez Lovre Bašića, Jakova Vladovića i Kristijana Krajine.

- S obzirom na suženi kadar nismo imali prilike odmoriti neke igrače, što se posebno osjetilo u drugom poluvremenu na obje utakmice u kojima se momčad fizički nije mogla nositi s protivničkim sastavima. Na sve se nadovezalo i loše stanje našeg krilnog centra Ivana Vraneša te ozljeda Tonija Jelenkovića. 

Rezultat otkriva puno primljenih koševa.

- Obrana nam je bila veliki problem koji možemo pripisati upravo tome što su nam nedostajala 3-4 vrlo bitnija igrača koji su i nositelji igre. Njihovim povratkom obrana bi nam se trebala stabilizirati. Ono s čime mogu biti zadovoljni je napad gdje se nije toliko osjetio izostanak nama vrlo bitnih igrača. Pokazali smo da možemo napadački igrati i to je ohrabrenje pred ono što nas čeka u nastavku priprema za novu sezonu.

Lovre Bašić nalazi se u Zagrebu gdje će, najvjerojatnije sutra, biti podvrgnut operativnom zahvatu na stopalu. Tek će se nakon operacije točno znati vremensko razdoblje oporavka, ali se prema informacijama s kojima trenutno raspolažemo, pretpostavlja da će van terena biti najmanje dva mjeseca.

- Lovre se trenutno nalazi u Zagrebu. Očekuje se da će biti operiran već sutra. Radi se o povredi stopala. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu. Oporavak bi trebao trajati između dva i tri mjeseca, a na nama je da budemo strpljivi dok ne dočekamo njegov povratak - dodaje Matulović.

Novi pripremni ogled Zadar će imati danas kada će u zatvorenoj trening utakmici odmjeriti snage s šibenskim Jollyjem.

- Ostat ćemo s istom momčadi koja je bila i u Baru. Nećemo imati Krajinu ni Vladovića, koji treniraju pod posebnim programom i još nisu spremni. Krajem tjedna vjerujem da će Vladović biti ponovno na parketu, a njegov puni doprinos očekujemo od turnira u Mostaru, odnosno od sedam do deset dana - zaključio je Matulović.

Sponzori