Zadar uvjerljiv protiv Metalca 29.01.2016.

Čak šest igrača s dvoznamenkastim učinkom

Košarkaši Zadra u ogledu 22. kola ABA lige u dvorani Krešimira Ćosića nadigrali su momčad Metalca iz Valjeva rezultatom 88-72.

Od samog početka utakmice Zadar je preuzeo stvari u svoje ruke i vrlo brzo otišao na dvoznamenkastu prednost koju su održali sve do kraja utakmice.

U večerašnjoj pobjedi Zadra do izražaja je došao kolektiv, što dokazuje to što je čak 6 igrača upisalo dvoznamenkasti broj koševa (I. Ramljak, Marinković, Šango, Delaš, Barać i Bošnjak) te čak 18 asistencija, a trica je bila na visokom postotku od 56 %.

Prigodu su dobili i dvojac mladih igrača Špaleta i Jelenković. Špaleta je ostavio dobar dojam ubacivši 5 koševa.

S učinkom od 10 pobjeda i 12 poraza Zadar se udaljio od opasne zone te nametnuo ozbiljnu kandidaturu za plasman u Europu.

Trener Zadra Ante Nazor:

- Ovo je vrlo bitna pobjeda za nas, da izbjegnemo komplikacije oko ostanka u ABA ligi. Ušli smo koncentrirano i borbeno i u ranoj fazi susreta stekli prednost. Protivniku su nedostajala dva važna igrača u vanjskoj liniji. To smo iskoristili i jačim pritiskom na najbolji mogući način završili utakmicu.

Trener Metalca Farmakom Vladimir Đokić:

- Mi smo ovdje došli praktički sa devet igrača, znači bili smo znatno oslabljeni. Nismo bili na razini da bi mogli razmišljati o pobjedi, pogotovo prvih 20 minuta. U drugom dijelu smo bili nešto bolji, ali nije se moglo bolje obzirom da je momčad Zadra bila šuterski odlično raspoložena. Pred nama je važna utakmica protiv Tajfuna i trebamo se maksimalno pripremiti.

Igrač Zadra Toni Jelenković, koji je ostvario svoj prvi nastup u ABA ligi:

 - Sretan sam bog važne pobjede. Od početka smo ušli vrlo ozbiljno u utakmicu i na kraju zasluženo pobijedili. Drago mi je da mi je trener pružio priliku da debitiram u ABA ligi. Bio sam dosta uzbuđen, bilo je i nešto treme, ali važno je probiti led.

KK Zadar - KK Metalac Farmakom 88-72 (23-11, 26-20, 20-18, 19-23) KK Zadar: Bašić, Cosey 7, Jelenković, Kraljević 5, Šango 11, Delaš 11, Špaleta 5, M. Ramljak 2, Bošnjak 10, Marinković 12, Barać 11, I. Ramljak 14. KK Metalac Farmakom: Kočović 6, Badovinac, Čampara, Kutlešić 13, Janković, Majstorović 2, Jevtović 22, Jošilo 8, Todorović 7, Gabrić 14.
Galerija: Zadar - Metalac 88-72

Sponzori