Ramljak: Bolji smo od Metalca i to ćemo pokazati 28.01.2016.

Utakmica se igra u petak u 20 sati

Košarkaši Zadra u 22. kolu ABA lige u petak u 20:00 sati ugostit će momčad Metalca iz Valjeva.

- Pred nama je izuzetno važna utakmica. Ne očekujem da će biti laka. Metalac je momčad koja ima svoje prednosti u vanjskoj liniji i u mobilnosti centara. Vodilja nam od prve sekunde mora biti borba, želja i agresivnost, te da taktički odgovorimo na sve zahtjeve koje će ova utakmica pred nas postaviti. To je ono što me najviše zanima, istaknuo je trener Zadra Ante Nazor.

Situacija na ljestvici ABA lige i dalje je vrlo neizvjesna, iako na Višnjiku mogu biti nešto mirniji što se tiče borbe za ostanak. Pet kola prije kraja imaju dvije pobjede više od Tajfuna, od kojega su bolji u međusobnim susretima i Sutjeske, koju dočekuju u posljednjem kolu.

- Simptomatično je da samo četiri momčadi u ligi imaju pozitivan omjer. Sve ostale uključujući našu pokazale su jako veliku sklonost oscilacijama i to nije slučajno. Mislim da će tako biti do samoga kraja i neće se iskristalizirati situacija. Za nas je dobro da je sve u našim rukama i moramo pokazati da smo momčad koja ima čvrstinu, sistem i posebno na domaćem terenu u preostale tri utakmice Metalac, MZT i Sutjeska autoritativno se postaviti na terenu da obrambeno, trkački i skakački izdominiramo protivnika. To je onaj stil igre kojega smo nastojali tijekom cijele sezone. Ne vidim tu nekih većih problema, hoćemo li ući u borbu za gore, sjetimo se lani to nam je izmaklo za jednu loptu, to je nešto čime se ne smijemo opterećivati, u odnosu na našu performancu na terenu koja mora biti jako čvrsta i ozbiljna i to je glavni cilj, a onda neće biti nikakvih problema pa se možemo nadati i petom mjestu.


Metalac je ostao bez jednog od najvažnijih igrača - Maleševića.

- Da, ali došli su im neki drugi igrači. To je atipična momčad, koja igra jako dobro na perimetru, ima mnoštvo uručenjena i "pickova", bekovi su dobri u igri jedan na jedan, jako precizni, šuterski dobri i ne smijemo im dozvoliti lagane šuteve i da lagano ulaze pod naš obruč. Istaknuo bih Bakića, koji povremeno igra i na poziciji organizatora i šutera. Pokretljivi centri mogu ostvariti prednost u odnosu na naše visoke igrače ako ne budemo pravi, kao na posljednjoj utakmici, ako se prisjetimo ključni trenutak susreta s Olimpijom je bio kada je Zagorac vezao tri trice. Ta opasnost će biti i sa Majstorovićem i Jevtovićem, koji je jako mobilan, upozorava Nazor.

Ramljak: Bolji smo od Metalca i to ćemo pokazati

Sastav iz Valjeva ima pobjedu manje od Zadra, a samo jednu više od posljednjeg dvojca i na Višnjiku će sasvim sigurno tražiti priliku da napravi možda i ključan "brejk" u borbi za ostanak.

- Sigurno da oni imaju svoje planove, ali mislim da im nećemo dopustiti da nam budu blizu, a kamoli da nam uzmu bodove iz naše dvorane. Čvrsto vjerujem da smo bolja i kvalitetnija momčad i to ćemo pokazati na terenu. Vrlo je neizvjesna borba između petog i posljednjeg mjesta i sve je to još u dvije pobjede. Dobro je da smo u poziciji da odlučujemo sami o svojoj sudbini i moramo iskoristiti povoljniji raspored koji imamo u odnosu na konkurete. Vjerojatno će se do posljednjeg kola voditi velika borba, kako za ostanak, tako i za mjesta koja vode u Europu i mislim da se možemo boriti za peto mjesto, što je sasvim realno, kaže pouzdani Marko Ramljak.

U prvom dijelu sezone Zadar je u Valjevu doživio jedini poraz u svojoj najvećoj pozitivnoj seriji. Između pobjeda protiv Tajfuna, Cedevite i Olimpije, te kasnije Partizana, MZT-a i Igokee, samo je Metalac uspio svladati Nazorovu momčad. Iako, malo je nedostajalo da Zadar dobije i taj dvoboj. Završilo je 71:67.

- Tamo je odlučivala jedna lopta. Imali smo naše prilike u završnici, koje nismo iskoristili, ali ovaj put ne smijemo dopustiti da uđemo s njima u egal u posljednjih nekoliko minuta. Dobro treniramo, atmosfera je pozitivna i vjerujem da ćemo spremni dočekati tu utakmicu. Mislim da je posljednja utakmica protiv Cedevite pokazala kako trebamo izgledati na našem terenu. Kada je tako i uz onakvu podršku s tribina, nemamo se razloga ikoga bojati, za kraj će Ramljak.

Sponzori